Az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál lehetőség van két pályázatra is, amely a munkanélküliek vállalkozóvá válását segíti. A vállalkozás indítását elősegítő pályázat keretében a) 3 millió Ft-ig...
Ajánlott oldalak
2011-02-23 08:54
Kis Erika
Pénzt adnak munkahelyteremtésre! PÁLYÁZAT!
5 milliárd Ft értékben munkahelyteremtő pályázat kiírásáról döntött a kormány az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódva. A meglévő állományt új munkahellyel bővítő vállalkozások állásonként akár 2,2 millió forintot is elnyerhetnek. Nézzük a feltételeket!

Az idei munkahelyteremtő pályázat (MPA-2011-KKV) forrását a Munkaerő-piaci Alapból biztosítják, a céljai ugyanakkor illeszkednek az Új Széchenyi Terv prioritásaihoz, melyek elsősorban a kkv-k fejlődésének, piaci pozíciójának megerősítése és versenyképességének növelése. A várakozások szerint akár 3 000 új munkahely jöhet létre, ezenkívül több mint 5 000 munkahely megőrzése válik lehetővé.

Támogatás igénybevételére jogosultak köre:

A korábbi évekkel ellentétben az idén az új munkahelyek létrehozását támogató pályázaton csak Európai Gazdasági Térség területén székhellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozói szektor vállalkozásai indulhatnak, amelyeknek Magyarországon telephelyük van. Pályázni már a minimum két főt foglalkoztató vállalkozások is tudnak.

 

Támogatott tevékenységek:

  • új eszköz, berendezés beszerzése;
  • építés;
  • immateriális javak: szabadalom, licenc, know-how beszerzések.

A fontosabb pályázati feltételek:

  • A beruházást legkésőbb 2011. november 30-ig be kell fejezni.
  • A pályázatot befogadó munkaügyi központ által megküldött, a pályázó támogatásra való jogosultságáról szóló értesítés átvételét követően kell megkezdeni a beruházást.
  • A pályázó az érintett telephelyen legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesít új munkahelyet, valamint a beruházás befejezését követő 90 napon belül a tervezett létszámbővítést megvalósítja a fejlesztéssel érintett telephelyen.
  • A vállalkozás üzleti tervében kellően alátámasztja a stabil piaci háttér meglétét, a tervezett foglalkoztatás megalapozottságát, a beruházás finanszírozási hátterét, valamint meggyőzően bemutatja a tervezett tevékenység során bevezetésre kerülő technika, technológia korszerűségét, a szolgáltatás hasznosságát.
  • A pályázó a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat az eredeti foglalkoztatási célnak megfelelően a beruházás befejezésétől (üzembe helyezés időpontjától) számított 3 évig  folyamatosan fenntartja és működteti az érintett régióban.
  • A vállalkozás a beruházás befejezését követően a mérlegében aktiválja a megvalósított fejlesztést.

A támogatás formája, összege, mértéke:

A támogatás vissza nem térítendő. Alaptámogatásként, nem regisztrált álláskereső személy esetén 1,2 millió Ft/új munkahely jár a vállalkozásnak. A hátrányos helyzetű kistérségekben, településeken új munkahelyenként további 150 000, a leghátrányosabb helyzetű térségekben 300 000, regisztrált álláskereső alkalmazása esetén 500 000, roma munkavállaló alkalmazásakor pedig újabb 200 000 forint támogatás jár. A támogatási intenzitás maximum 70% lehet, ez a vállalkozás méretétől és attól függ, hogy melyik régióban működik.

A pályázat benyújtásának határideje 2011. március 31.

A támogatás nyújtásának részletes feltételeit, a pályázat elkészítéséhez szükséges információkat, valamint a pályázati kiírást ITT találhatja.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Pénzt adnak munkahelyteremtésre! PÁLYÁZAT!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.