Áfa mentességnek két fajtája létezik. Az egyik az alanyi áfa mentesség, a másik a tevékenység jellegére tekintettel az áfa törvény által meghatározott áfa mentesség. Az alanyi áfamentesség...
Ajánlott oldalak
2011-03-01 07:00
Kis Erika
PayPal: Önnek van már virtuális számlája?
Az internet által nyújtott lehetőségek napjainkban a gazdaság minden szegmensében egyre nagyobb szerepet kapnak, ma már egyre több cég kínálja kereskedelmi, ügyfélszolgálati és egyéb szolgáltatásait online. Nézzük meg, hogyan tudunk pénzt utalni a világ bármely pontjára a leggyorsabban és a legkedvezőbb költségekkel.

A PayPal rendszer a világ legnépszerűbb online fizetési rendszere, mely minimális munkával beépíthető, költséghatékony, biztonságos fizetést tesz lehetővé. Kezdetekben egyik legfontosabb vonzereje az volt, hogy a PayPal-számlák közötti átutalások teljesen ingyenesek voltak. Manapság a céges felhasználók körében is rendkívül népszerű, hiszen a legtöbb országból fel lehet tölteni a PayPal-számlákat, illetve saját, rendes kereskedelmi banknál vezetett számlára vissza is lehet utalni onnan a pénzt. Mindezt belföldi költségekért, 25 ezer Ft felett pedig ingyen. Ez a konstrukció lehetővé teszi akár mikro-áruházak beindítását is az interneten, sőt mindezt gyakorlatilag kockázatmentesen (minimális induló beruházással).

Az internetes pénzküldő rendszer lényege, hogy a PayPal-felhasználók virtuális számlát nyitnak, amelyet bankkártyáról, illetve banki átutalással tölthetnek fel.

Nézzük meg, melyek a legfőbb előnyei ennek a fizetési formának:

Egyszerű: Nem kell megadnia a pénzügyi adatait, amikor az interneten vásárol, elég az e-mail címe és a PayPal-jelszava.

Biztonságos: A PayPal biztonságosan kezeli, és sohasem adja ki másnak a pénzügyi adatait. Mivel a fizetés nem a webáruház felületén történik, a kereskedő nem jut hozzá a vásárló bankkártyájának adataihoz, ami visszaélésekre adhat alkalmat.

Ingyenes: A PayPalon keresztül történő vásárlás ingyenes a legtöbb európai tranzakció esetében, csak átváltási díjat kell fizetnie.

A pénzküldés ingyenes, ha a meglévő PayPal-egyenlegét használja.

Tranzakciós díja nagyon alacsony, és a forgalomtól függően sávosan csökken. Az alacsony díjat a legtöbb webáruház magára vállalja, míg a magas banki költséget a kártyás fizetés esetében beépíti a termék árába.

A rendszer titkosítja és védi személyes és pénzügyi adatait, ügyfélszolgálatot és eszközöket biztosít a reklamációi és vitás ügyei kezelésére.

A rendszer egyetlen hátránya, hogy a vásárlás után a vételár nem közvetlenül a kereskedő számlájára érkezik, hanem az úgynevezett PayPal-egyenlegre, melyek lehívása csak 25000 Ft fölötti összeg esetén ingyenes.

Néhány fontos általános tanács és megjegyzés PayPal regisztráció előtt:

A regisztráció ingyenes, viszont vannak bizonyos ajánlott lépések, melyek nem ingyenesek (pl. bankkártya ellenőrzés), melyeknek összege elenyésző.

Lehetőleg ne hazai e-mail címmel regisztráljunk, mert egyrészt fennállhat a spam levél veszélye, másrészt, ha véletlen hosszú ideig nem lépünk be levelezésünkbe, akkor megszüntetetik a fiókunkat.

A regisztrációkor figyeljünk oda a nevünk sorrendjére, mert bizony sokba is kerülhet annak, aki hazai bankszámlájára kéri ki a pénzét a PayPalről. A bankszámlakivonatunkon szereplő névvel megegyezően kell beregisztrálni, tehát “First name” = VEZETÉK név és “Last name” = KERESZT név.

Amire oda kell még figyelni, hogy milyen típusú fiókot szeretnénk regisztrálni:

  • personal - személyes, vásárlók számára
  • premier - ha a kereskedést saját nevünkön kívánjuk folytatni
  • business - cégek számára

A regisztrációt követően a PayPal számla vásárlásra, pénzküldésre szinte azonnal használható. Vásárláskor a PayPalos e-mail címet megadva egy biztonságos PayPal számla oldalra navigál a rendszer, ahol a tranzakció megerősítését kérik, ezt követően a háttérben minden mást elvégeznek helyettünk.

A rendszer népszerűségére tanúbizonyság, hogy ma már 18 valutanemben, több mint 190 országban elfogadják.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : PayPal: Önnek van már virtuális számlája?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.