Az egyablakos ügyintézés azt jelenti, hogy azok az adatok, amelyek a Cégbíróságra bekerülnek, automatikusan eljutnak az APEH-hez is. De vannak olyan adatok, amelyeket a Cégbíróság nem kér be (az...
Ajánlott oldalak
2011-03-10 09:33
Kis Erika
Pályázati pénz a „hungarikumok” bemutatásáért
Akár több millió forint támogatásra is szert tehet az a kis- és középvállalkozás, illetve családi gazdaság az Agrármarketing Centrum (AMC) pályázati forrása által, hogy megjelenhessenek a magyar élelmiszeripart, gasztronómiát népszerűsítő termékei szakmai, illetve fogyasztói bel- és külföldi kiállításokon, valamint rendezvényeken.
 

Az AMC célja, hogy elősegítse a hagyományosan magyar, különleges és prémium minőségűtermékek és kézműves élelmiszerek piaci pozíciójának, ismertségének növelését külföldön és belföldön egyaránt. Ezt a célt szolgálja az A10 kódszámú támogatási pályázat is.

A támogatás igénybevételére jogosult az a mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és értékesítésével foglalkozó természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, amely:

  • eleget tett a 2007. évi XVII. sz. törvény szerinti ún. regisztrációs kötelezettségének,
  • nem áll csőd- és felszámolási-, vagy végelszámolási eljárás alatt,
  • nincs lejárt adó-, vagy köztartozása,
  • nincs költségvetési támogatás jogosulatlan igénybevétele miatt jogerős határozattal megállapított köztartozása.

A pályázó szervezetekben az állami tulajdon (állam, önkormányzatok, köztestületek) tulajdoni aránya nem haladhatja meg a 25%-ot, mely tényt a pályázó cégkivonattal illetőleg alapító okirattal vagy társasági szerződéssel köteles igazolni.

Támogatásban részesíthető tevékenységek körében azon élelmiszeripari kis-, közép-, és családi vállalkozások pályázhatnak, akik hagyományosan magyar, feldolgozott élelmiszert állítanak elő. Egy pályázónak csak egy esemény (kiállítás, fesztivál, vásár, stb.) egyéni megjelenési költségeinek kapcsán van lehetőségük pályázni, amelyek a következők lehetnek:

- Területdíjak

- Installációhoz kapcsolódó költségek (pl.: bérlés, szállítás, építés, dekorálás, bontás stb.)

- A rendezvényen való részvétel technikai feltételeinek (pl.: hűtőszekrény-bérlet, víz, áram, őrző-védő szolgálat stb.) biztosítása.

Nem támogatható kulturális program, művészek fellépti díja, valamint kulturális műsorhoz kapcsolódó egyéb tevékenység, valamint nem számolható el olyan költség, amely a vonatkozó jogszabályok szerint „természetbeni juttatásnak” minősül.

Fontos információ, hogy egy pályázatban csak egy eseményen történő részvétel támogatására lehet pályázni.

A támogatás formája vissza nem térítendő.

A támogatás mértéke minimum 200 000 Ft, maximum 2 000 000 Ft, de a rendezvényenként felmerülő (támogatható) részvételi költségek maximum 50%-a támogatható.

A pályázatok beérkezésének határideje folyamatos, de legkésőbb 2011. augusztus 31-ig lehetséges.

Bővebb információt és a pályázati kiírást ITT találja.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Pályázati pénz a „hungarikumok” bemutatásáért
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.