Ha az egyéni vállalkozónak van igazolható heti 36 órát meghaladó főállású munkaviszonya, és a vállalkozásából nem származik vállalkozói kivétje, akkor egyéni vállalkozóként nincs járulékfizetési...
Ajánlott oldalak
RogÁ
Pálinkaház a pálinka kultúrájáért
Átadták Boldogkőváralján a Bestillo Pálinkaház látogatóközpontját. A 90 millió forintos beruházást a magyar vállalat felerészben uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásából finanszírozta.

Magyarországon a pálinkafogyasztás évszázados hagyomány, de napjainkban mintha kissé elfeledkeztek volna róla. A modern pálinka tiszta ízű, jellegzetes gyümölcszamatú, könnyed, finom illatú, utóízében is kellemes, a borfogyasztáshoz hasonlóan helye van a gasztronómiában.

A tulajdonos Boldogkő-Fruit Kft-t két fiatal házaspár alapította 2003-ban. Elsősorban prémium kategóriás, igényes kivitelű, saját márkajelzéssel ellátott gönci barackpálinka előállítására alakult. Az alapító-tulajdonosok a pálinkakultúra reneszánszának elkötelezett hívei: szülőföldjükön, Boldogkőváralján hazai nyersanyag felhasználásával világszínvonalú termékeket állítanak elő. Tevékenységüket pálinka-bérfőzéssel kezdték 2005-ben, majd 2006-ban a kereskedelmi pálinkafőzést is beindították.

 

A BESTILLO márkanév már első hallásra is a minőséget és a különlegességet hivatott kifejezni. A gönci kajszibarack és a hagyományosnak számító szilva, vilmoskörte, cigánymeggy mellett olyan ritkaságnak számító ízekkel jelentek meg már 2006-ban, mint a málna, szeder, feketeribizli, birs és az igazán különlegességnek számító kökény. A termékek a feldolgozás alatt nem kapnak semmilyen hozzáadott mesterséges anyagot és a keletkező melléktermékek sem károsítják a környezetet.

Boldogkőváralja az Abaúj-Hegyközi kistérségben, a Hernád-völgyében található, évszázados hagyományokkal rendelkező település, ahol a Látogatócentrum megépítésével is arra törekedtek, hogy a pálinka iránt érdeklődők autentikus környezetben ismerkedjenek meg a pálinka készítésével, így a fogyasztókkal szorosabb, közvetlenebb legyen kapcsolatuk.

Célja a pálinka régi hírnevének visszaállítása, fogyasztási kultúrájának megreformálása.
Ez a folyamat szerencsére elkezdődött azzal hogy, az Európai Unió hungarikumként elismerte a magyarországi alapanyagokból erjesztett, desztillált és palackozott pálinkát. Mint azt bemutatójukban elmondták: „Azért döntöttünk a látogatócentrum mint turisztikai célpont létrehozása mellett, mert mi is szeretnénk hozzájárulni a magyar pálinka népszerűsítéséhez, elismertetéséhez”.

 

A BESTILLO Pálinkaház látogatása alkalmával lehetőség nyílik a pálinka természetes közegében való megismerésére, ahol bepillantást nyerhetnek a pálinkakészítés technológiájába és a pálinkafogyasztás kultúrájába. A pálinkamesterek által vezetett túrák alkalmával - ahol végigkísérhető a gyümölcs útja a beérkezéstől egészen a főzés végéig - a kóstolás élménye mellett értékes információkkal gazdagodhatnak a látogatók. A vendégek megismerhetik Boldogkőváralját, a gönci barack termővidékét, annak számos hagyományát, csodálatos látnivalóit, valamint a pálinkának mint hungarikumnak a történetét.

A modern komplexum 70 férőhelyes konferencia- és vendéglátó terme, a kirándulások mellett, tökéletes helyszíne lehet rendezvényeknek és fesztiváloknak is. A pálinkacentrumhoz tartozó 1200 m2 udvar parkosításra került, ahol a szabadidős tevékenységekhez, szabadtéri rendezvényekhez és a családbarát szolgáltatásokhoz minden feltétel adott.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Pálinkaház a pálinka kultúrájáért
Hozzászólások száma: 1 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.