Terhek a munkavállalói oldalon: A bruttó bérből levonásra kerülnek az alábbiak: szja 2010 évben az adó alapja a 27 százalékkal növelt jövedelem. Az szja mértéke:0- 5.000.000 Ft : 17 %,...
Ajánlott oldalak
2011-04-18 10:32
BDB
Öt pályázati kiírás – Ön is véleményezheti!
Az Új Széchenyi Terv keretében öt pályázati kiírása kerül társadalmi egyeztetésre. A pályázatok véleményezésére 2011. április 15. és április 25. között van lehetőség.

A MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ tájékoztatása szerint  az öt véleményezhető gazdaságfejlesztési pályázati kiírás a következő:

  • Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása (GOP-2011-1.1.1)
  • Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása (GOP-2011-1.2.1)
  • Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása (GOP-2011-2.2.1; KMOP-2011-1.2.5)
  • Környezeti célú fejlesztések (GOP-2011-2.1.4)
  • Vállalati SaaS központok létrehozásának és fejlesztésének támogatása (GOP-2011-3.4.1)


A Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című pályázati kiírás elsődleges célja a kutatás-fejlesztési tevékenységek támogatása. A jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, valamint ezek prototípusainak kifejlesztését eredményező tevékenységek kerülnek támogatásra. A támogatás összege minimum 40 millió Ft és maximum 500 millió Ft, melyre 45 milliárd forint áll rendelkezésre.


Az Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása című pályázati felhívás célja az együttműködő innovatív vállalkozások közös, a klaszter érdekét is szolgáló technológiai innovációs projektjeinek (termékfejlesztés és piacra vitel) segítése, a műszaki fejlesztés hátterének biztosítása az adott klaszter több tagja által tulajdonolt projekttársaságok támogatása révén.  A konstrukció keretében 15 milliárd forint áll rendelkezésre.

A Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása című kiírás célja a magyar gazdaság motorjait jelképező mikro-, kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése. Ezen támogatás hozzájárul, hogy a vállalkozások felszereltségükben, technológiai hátterük tekintetében ne legyenek lemaradva nagyobb társaikhoz képest. A GOP kiírás esetében 9 milliárd forint áll rendelkezésre, míg a KMOP felhívás esetében 1,8 milliárd forint a Közép-magyarországi régióban. Jelen pályázat keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 millió Ft, maximum 10 millió Ft.

A Környezeti célú fejlesztések című felhívás célja, hogy a vállalkozások technológiai fejlesztéseik által közvetlenül csökkentsék a környezetszennyezés mértékét. Mindehhez hozzájárul a támogatás, hogy a vállalatok kimutathatóan növeljék az energia-, víz- és egyéb nyersanyaghasználat hatékonyságát, csökkentsék a hulladéktermelés és egyéb káros kibocsátások mennyiségét és veszélyességét. A támogatás ahhoz is hozzájárul, hogy a környezetvédelmi szemléletmód, a fenntarthatóság figyelembevétele rendszerezetten és tudatosan bekerüljön a vállalkozások működési, termelési döntéseibe. A konstrukció keretében 9 milliárd forint áll rendelkezésre.

A Vállalati SaaS központok létrehozásának és fejlesztésének támogatása című konstrukció célja olyan alkalmazás-szolgáltató központok létrehozásának támogatása, melyek professzionális informatikai alkalmazásokat mint szolgáltatást nyújtanak (Software as a Service, SaaS) kis- és középvállalatok számára.  A pályázat útján SaaS szolgáltatásokat nyújtó szolgáltató központok felépítését és továbbfejlesztését lehet támogatni. Ezen belül olyan fejlesztésekhez kapcsolódó tevékenységek támogathatók, melyek a fejezetben felsorolt, támogatható alkalmazások SaaS szolgáltatásként történő nyújtása érdekében merülnek fel. A támogatási konstrukció keretében 1 milliárd forint áll rendelkezésre.

A pályázatokról bővebb információt és a véleményezéshez szükséges dokumentációt ITT találja.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Öt pályázati kiírás – Ön is véleményezheti!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.