A termékdíjköteles termék után termékdíjat fizet a belföldi előállítású és az Európai Közösségen belüli behozatal esetén a első belföldi forgalomba hozó vagy saját célú felhasználás esetén a...
Ajánlott oldalak
2009-12-07 09:10
Majoros-Tóth Orsolya
Összefogás az egri kisvállalkozók megmentéséért?
Petíciót fogalmazott Eger város közgyűlésének és polgármesterének egy önszerveződő kör, aminek tagjai egri kereskedők, szolgáltatók, vendéglátók, borászok és szőlőművelők.

A nyílt levelet a város építési szabályzatának módosítása ihlette: a polgárok arra kérik benne a képviselőket, hogy a tervekkel ellentétben a 25-ös főút és a leendő M25-ös gyorsforgalmi út mellett ne kereskedelmi és szolgáltató területet jelöljenek ki, hanem ipari zónákat. A levél megfogalmazói azzal indokolják kérésüket, hogy ha új multinacionális cég költözik a városba, szerintük a helyi kiskereskedők végképp ellehetetlenülnek. „Készült ez a beadvány annak az összefogásnak a szellemében, hogy mára tudatosult minden egri vállalkozóban és kereskedőben, hogyha a multi a szomszéd tehenét elpusztítja, a miénk sem marad meg!” – írja a petíció.

A levél tételesen foglalkozik a különböző szektorban működő kisvállalkozások várható káraival és azzal, hogy az új, külföldi tulajdonú cégek szerintük milyen negatív hatásokat gyakorolnának Eger városára.

Bár a petícióban megfogalmazott tételekkel a legtöbb helyi kisvállalkozó egyetért, a benyújtásának háttere miatt mégsem áll mögé mindegyikük. Jelen kisvállalkozói összefogás egyik nagy támogatója ugyanis a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amit –bár egyre növekvő népszerűsége tagadhatatlan- gyanakvással fogad a magyar társadalom többsége.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Összefogás az egri kisvállalkozók megmentéséért?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.