Valamely önálló tevékenység végzése céljából - ha azt nem egyéni vállalkozóként szeretnénk végezni - adószámot lehet kérni a lakhely szerint illetékes adóhivatalnál. Az adószám igénylése...
Ajánlott oldalak
2010-04-06 07:36
Szűcs Ágnes
Országos Lions Napok
Március 19-től 27-ig tartottak a magyarországi Lions napok, melynek ünnepélyes megnyitóját Szegeden tartották. A Lions Klub mozgalom 1917-ben Amerikából indult, az akkor már megszűnt „Royal of Lions" (Királyi Oroszlánrend) jótékonysági egyesület utódszervezeteként, elsősorban a vakok és gyengén látók megsegítésére.

A LIONS valójában betűnév, ami a mozgalom alapelveit magába foglaló szavak rövidítése. Liberty, Intelligence, Our Nation's Safety (Szabadság, Intelligencia, Nemzetünk Biztonsága). A mozgalom jelszava: We serve! Szolgálunk! Mindenkit, aki támogatásra szorul. Az elesetteket, a vakokat, gyengén látókat, fogyatékkal élőket. Számokkal kifejezve ez évi 150-200 millió forint értékű adomány megszervezése és eljuttatása a rászorulókhoz.

 

Az első magyar Lions klub 1989-ben alakult, magyarországi szövetsége pedig 1990-ben jött létre, hogy a már meglévő klubokat összefogja és képviselje. 2010-ben 50 klub ezer taggal segíti a rászorulókat. A Lions Klubok Nemzetközi Szövetségének alapszabálya és működési szabályzata, illetve Etikai Kódexe legfontosabb célként fogalmazta meg, hogy „az anyagi haszonnal szemben a jó ügy szolgálatára helyezik a hangsúlyt és a korrekt üzleti, hivatásbeli magatartás az elsődleges erkölcsi szempont.”

Bár a Lions mozgalom fő célja – az ENSZ és a WHO felkérésére – a látás megóvása és a látásukban korlátozott emberek segítése, (támogatják a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét, a Vakok Általános Intézetét, biztosítják a tehetséges vak és gyengén látó gyerekek továbbtanulását) minden rászoruló embernek segítenek.

 

Nemcsak a pénzzel lehet segíteni. A Lions Klub megteremti a biciklizés örömét tandemen és látótárssal, vagy mozgássérült felnőtteknek az országjáró körutazást, vagy a külföldre utazás lehetőségét, de részt vesznek az árvíz sújtotta területen szerencsétlenül járt családok házának újjáépítésében is. A Pécsi Szülőszállót például Lions aktivisták építették és tartják fenn. Alapítói a debreceni Lions Szemészeti Intézetnek, ahol szaruhártyaműtéteket végeznek térítésmentesen a rossz anyagi körülmények között élő betegeken. …de sok más kórház is a Lionsnak köszönheti műszerei egy részét, inkubátorukat és egyéb életmentő készülékeiket. A Lions jelenleg a világ legnagyobb politikamentes jószolgálati szervezete, az egyetlen az ENSZ alapító tagjaként, amely nem állami alakulat.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Országos Lions Napok
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.