Áfa mentességnek két fajtája létezik. Az egyik az alanyi áfa mentesség, a másik a tevékenység jellegére tekintettel az áfa törvény által meghatározott áfa mentesség. Az alanyi áfamentesség...
Ajánlott oldalak
2011-05-02 09:22
BDB
Öröm az ürömben – könnyítés a vendéglátósoknak
Rájárt mostanában a rúd a vendéglátóegységek üzemeltetőire, hiszen amellett, hogy a SZÉP kártyát csak bizonyos feltételek mellett fogadhatják el(szálláshely-szolgáltatással együtt), még a nemdohányzók védelmében is törvényt hoztak. A Nemzetgazdasági Minisztérium éppen ezért olyan intézkedéseket kíván életbe léptetni, mely a szakma terheit csökkentheti.

A nemzetgazdasági tárca a vendéglátóhelyek forgalmát javító és adminisztrációs terheiket csökkentő intézkedéscsomagot készít elő a jövőben, melynek során elemzik az ágazat jogszabályi környezetét. Ennek egyik eleme a havi standolás (leltározás) felülvizsgálata lesz, melyet a szakmai szervezetek is igen fontosnak ítélnek.

Az intézkedésre elsősorban a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítása ad okot, mely 2012. január 1-ji dátummal lép hatályba. A várakozások szerint eddig az időpontig a vendéglátóhelyek adminisztrációs terheit csökkentő intézkedéscsomag tervezete is a kormány elé kerül majd.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Öröm az ürömben – könnyítés a vendéglátósoknak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.