A hazai cégek külföldi piacokra lépésével az ITD Hungary nevű szervezet (http://www.itdh.hu/) foglalkozik: ők felelnek Magyarország és a magyar állampolgárok, vállalatok külgazdasági...
Ajánlott oldalak
2010-12-02 05:20
BDB
Óriási támogatás a munkanélkülit foglalkoztatóknak
A 2011. január 1-től életbe lépő új közfoglalkoztatási rendszer értelmében azok a vállalkozások, melyek bármilyen címen hátrányos helyzetű munkanélkülit foglalkoztatnak, tetemes támogatásra számíthatnak.

Az új közfoglalkoztatási rendszer keretében azok a vállalkozások, amelyek bármilyen címen hátrányos helyzetű munkanélkülit szeretnének foglalkoztatni, nyolc hónapon át a bruttó bér és a járulékok akár 70 százalékát is megkaphatják támogatásként, cserébe pedig négy hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettségük van – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Budapesten megtartott kormányszóvivői tájékoztatón.

 

Az új rendszer elemeit ismertetve az államtitkár elmondta, hogy a közcélú és a közhasznú munka, továbbá a hagyományos központi közmunkaprogram támogatása megszűnik, viszont ennek ellenére országos közfoglalkoztatási programok, önkormányzati rövid és huzamosabb idejű közfoglalkoztatás is.

A hátrányos helyzetű munkanélkülieket foglalkoztató vállalkozások támogatása a munkára képes és kész, tartósan munkanélküli emberek minél nagyobb arányú elhelyezkedési lehetőségét szolgálja. A támogatás a bérek és járulékok fedezése mellett a dologi kiadásokra is kiterjed és közfoglalkoztatási képzéssel is párosul.

A vállalkozások a munkaügyi kirendeltségekhez fordulhatnak támogatási igényükkel, a kormány becslései szerint körülbelül 9-10 000 ember helyezkedhet el ily módon a vállalkozásoknál – ismertette Czomba Sándor.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Óriási támogatás a munkanélkülit foglalkoztatóknak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.