A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-07-27 14:03
MTI
Orbán: januártól egykulcsos személyi jövedelemadó
Januártól Magyarország átáll az egykulcsos személyi jövedelemadóra, hogy az átállás hány évet vesz igénybe, az egy másik kérdés - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök egy hétfő esti televíziós műsorban, cáfolva az új adórendszer elhalasztásáról szóló információkat. Az MTV "Az este" című műsorában a miniszterelnök elmondta: az új adórendszer családokat támogató adórendszer lesz, minden idők legalacsonyabb adókulcsával, amitől az várható, hogy a magyar gazdaságot Közép-Európa legversenyképesebb gazdaságává teszi, "de legalábbis nagy lépést teszünk ezen az úton".
Az új Széchenyi-tervet szerdán, egy vállalkozói fórum keretében ismerteti a kormányzat - jelezte Orbán Viktor.

A miniszterelnök a televíziós műsorban megismételte: azért kellett elindítania a 29 pontos gazdasági akciótervet, törvénybe iktatni a bankadót, hogy Magyarország tartani tudja a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött megállapodásban rögzített 3,8 százalékos államháztartási hiányt.

Jelenleg az a helyzet, hogy a nemzetközi pénzügyi szervezetek optimistábbak a kormánynál, és azt vallják, hogy a hiány 4,1 százalék lesz, ami már igen közel áll a 3,8 százalékhoz - magyarázta a miniszterelnök.

Az IMF-fel szemben Magyarországnak - a hitel visszafizetése mellett - egyetlen vállalása van, az említett 3,8 százalékos hiánycél betartása, más kérdésben tehát a magyar kormánynak szabad keze van abban, hogy miként - például a bankadó bevezetésével - oldja ezt meg - közölte Orbán Viktor.

"Időközben az Európai Unióban egy számunkra kedvező változás történt, a legutóbbi miniszterelnöki csúcstalálkozóján döntés született egy EU-n belüli gazdasági koordinációról ..., s ennek része lesz, hogy októberben megállapodunk: a 27 országnak mikorra kell levinnie arra a bizonyos elvárt három százalékra a költségvetési hiányát..., nekünk is, ami egyben (a piacok számára) biztonságot jelent" - rögzítette a miniszterelnök, azt érzékeltetve, hogy miért nem lesz szüksége Magyarországnak újabb IMF-hitelre, azaz extra "biztonsági övre".

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Orbán: januártól egykulcsos személyi jövedelemadó
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.