Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2011-05-02 09:41
BDB
Online tudásközpont kkv-knak
Egy új kezdeményezés indult weboldal formájában Magyarországon a mikro-, kis- és középvállalatok hatékonyságának növeléséhez. A honlapon olyan szakértői videók és letölthető dokumentumok találhatóak, melyek a cégvezetők mindennapi problémáihoz nyújtanak használható segítséget.

A hazai kisvállalatok jellemzően nem rendelkeznek azokkal a kompetenciákkal, amelyek vállalkozásuk egyes területeinek professzionális irányításához szükségesek. Sok esetben a vállalat első számú embere a vállalkozás pénzügyi, humán erőforrás, vagy épp értékesítési és marketingvezetője is egy személyben. Az új weboldal ezt a tényállást helyezi előtérbe, a KKV-vezetők számára célirányosan nyújt használható információkat, szakterületekre bontva.

Mint tudjuk, a hazai KKV-k működési hatékonysága némileg elmarad az uniós átlagtól, azonban még így is a hazai GDP közel felét ennek a szektornak a szereplői állítják elő, vagyis szerepük és helyzetük miatt kiemelt figyelmet érdemelnek. Ezen kezdeményezés elsődleges célja az, hogy a magyar kis- és középvállalatok is arányaiban annyi hozzáadott értéket állítsanak elő, mint amekkora az uniós átlag, amely egyelőre több mint 10 százalékponttal magasabb.

A csaknem egy éves előkészítés után elrajtoló portálon 26 szakértő közel 70 videófilmjét  tekinthetjük meg, kilenc témakörben. A cégvezetők a portálon a vállalkozások sikeres vezetéséhez szükséges témákat és naprakész információkat találnak.

A portál látogatói az alábbi szakterületek közül választhatnak:

  • cégvezetés-stratégia,
  • értékesítés,
  • jog és szabályozás,
  • marketing és kommunikáció,
  • pályázatfigyelés,
  • pénzügy-adózás,
  • személy- és munkaügy,
  • üzleti informatika és
  • üzleti kapcsolatépítés.

Ha Önnek van kintlévősége és keresi a leghatékonyabb eszközt a behajtására, ha tudni szeretné, hogyan maradhat versenyben, ha a konkurense nyeri el a megbízást, ha még nem tudja pontosan, hogy ki a célcsoportja, vagy ha a felvételi interjú első 5 percében ki akarja deríteni, hogy a megfelelő jelölttel beszélget-e, akkor ez az oldal biztosan a segítségére lesz.

Az oldalról letölthetők szerződésminták, szabályozások, üzleti segédanyagok, általános jogi állásfoglalások, marketingtervek, valamint munkaügyi szabályozások is. A honlap 3 perces videoanyagai egytől egyig üzleti tanácsok, használható praktikák kis- és középvállalkozások felső- és középvezetői számára.

A honlap indulását egy háromhónapos tesztidőszak előzte meg, ez alatt a havi látogatók száma elérte az ötezer főt. A fejlesztéskor törekedtek arra, hogy a magyar vállalkozói réteg igényeihez igazítsák a portált, így a mai napig fogadják a témajavaslatokat és szakértők ajánlását. Legyen aktív résztvevő Ön is!

Bővebb információt a honlapról ITT talál.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Online tudásközpont kkv-knak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.