Bármilyen kereskedelemről legyen szó a szükséges végzettségről a helyi okmányiroda ad kizárólag pontos felvilágosítást. Végzettség akkor biztosan nem kell, ha valaki kizárólag a saját maga által...
Ajánlott oldalak
2010-09-01 12:01
Szűcs Ágnes
Olcsóbb gázolajár, magasabb bevétel
Kétmilliárd forintot meghaladó többlet adóbevételt biztosítanak az év végéig a költségvetésnek országhatáron belüli tankolásaikkal a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) tagjai - jelentette be Vereczkey Zoltán.

Ha a legnagyobb hazai közúti fuvarozó cégek autói magyarországi tankolásaikkal az év végéig kétmilliárd forint jövedéki adó többlethez juttatják a költségvetést, akkor a szaktárca 2011. január 1-től lehetővé teszi a kereskedelmi gázolajár alkalmazását.

A szakmai szervezet elnöke szerint vállalásukat az teszi lehetővé, hogy egyesületük újratárgyalta és módosította a Mol Nyrt.-vel 2008 áprilisában aláírt keret-megállapodását. Így az MKFE tagságát erősítő mikro-, kis- és középvállalkozások az eddiginél is olcsóbban tankolhatják meg járműveiket a hazai üzemanyag-forgalmazó cég töltőállomásainál.

A szeptember 1-jén életbe lépő új megállapodás a remények szerint elég előnyös ahhoz, hogy az MKFE-Mol Gold kártyával rendelkező közúti fuvarozók az üzemanyagok magyarországi vásárlásával valóban jobban járjanak, mint a külföldi tankolással. (Jelenleg kb. 35 ezer tehergépkocsi és 3 ezer nemzetközi forgalomban résztvevő autóbusz választaná a külföldi tankolás helyett a hazai töltőállomásokat.)


Az MKFE tagvállalkozásai az általuk kiválasztott és a szakmai szervezetnél bejelentett hat töltőállomásnál a literenkénti kútárakból összesen tíz forint kedvezményt kapnak. A Mol többi kútjánál pedig a jövőben is igénybe vehetik a korábbi megállapodásban szereplő, literenként nyolc forint árkedvezményt.

Emellett új szolgáltatásokat is bevezetnek a hazai fuvarozó kis- és középvállalkozások versenyhelyzetének javítása érdekében, jelentette be Vereczkey Zoltán.

Szolgáltató érdekképviseletként - szeptember 1-jével - bővítik az MKFE-Mol Gold kártya kedvezményrendszerét, szeptember 7-étől kérésre tagságuk részére a Budapesti belváros behajtási engedélyt díjmentesen eljuttatják az M0-s körgyűrűn kijelölt MKFE-partnerpontokra. Javaslatot dolgoztak ki a kereskedelmi gázolaj intézményének 2010. IV. negyedévtől történő bevezetésére, amely literenként 8 forint jövedéki adó visszaigénylését tenné lehetővé.

Karmos Gábor, az MKFE főtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, tagságuk jelzése alapján úgy döntöttek, hogy a fővárosi behajtási engedélyek kézhezvételét segítik. Az M0-s körgyűrű kijelölt MKFE-partnerpontokra díjmentesen eljuttatják a fuvarozó által igényelt és kifizetett behajtási hozzájárulást, amelyért a jelenlegi gyakorlat szerint a teherautót hátrahagyva külön be kell utazni a városközpontba.


Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Olcsóbb gázolajár, magasabb bevétel
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.