Egyéni vállalkozás. Társas vállalkozás: betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság és részvénytársaság. A fenti társas vállalkozási formák bármelyikében létre lehet hozni nonprofit...
Ajánlott oldalak
2010-04-15 11:31
Dél-alföldi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság
NYENYI adatszolgáltatási határidő!
A Dél-alföldi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság felhívja a foglalkoztatók, egyéni vállalkozók, őstermelők figyelmét, hogy a nyugdíjjogosultsághoz, illetőleg a nyugdíj-megállapításhoz szükséges adatokat 2009. évre vonatkozóan 2010. április 30-ig kell teljesíteniük a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságok részére.

Az adatszolgáltatás teljesítése elsősorban elektronikus úton, meghatározott körnek papír alapú bizonylaton történhet, melyhez az e célra rendszeresített, az ONYF honlapjáról letölthető Bejelentő Lapot kell kitölteni. Amennyiben az adatszolgáltatás a megelőző években elektronikus ügyintézés keretében történt, újabb Bejelentő Lapot leadni nem kell. A nyilvántartásra kötelezett képviselője útján is eleget tehet kötelezettségének, ebben az esetben a Bejelentő Laphoz mellékelni kell a meghatalmazás eredeti példányát.

Amennyiben ellátás megállapítására kerül sor, az adatszolgáltatási kötelezettség - a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény 97. §-a alapján - a 2010. évi keresetekre, jövedelmekre is vonatkozik, melyet a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv felhívására 10 munkanapon belül kell közölni.  A biztosított adatainak közlése történhet egyrészt papír alapon, másrészt a Kormányzati Portál Ügyfélkapujához hozzáféréssel és TAJ számmal rendelkező ügyfelek részére elektronikus úton.

Közös érdekünk, hogy a nyugdíj megállapításhoz minden adat rendelkezésünkre álljon. Bővebb információ az ONYF honlapján található.

Cimkék: hivatal
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : NYENYI adatszolgáltatási határidő!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.