A START-kártyával rendelkező munkavállaló esetében a munkaadónak csökkentett járulékfizetési kötelezettsége van, mert annak egy részét átvállalja az állam. Típusai: START Kártya - kiváltására...
Ajánlott oldalak
2010-09-27 10:04
RogÁ
Növekedésnek indult a kiskereskedelem
Először nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene júliusban 2007 márciusa óta. A naptárhatástól megtisztított adatok alapján 1,7 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest.
Az idei első hét hónap összesített adatai továbbra is csökkenést mutatnak, melynek mértéke 3,8 százalék. A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint a júliusi értékesítés volumene egy százalékkal meghaladta az előző hónap szintjét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
2010 júliusában – az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban - 673 milliárd forint értékű árut forgalmaztak, az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben az év első hét hónapjában összességében 4.071 milliárd forintnyit.
2009 júliusában a KSH adatai szerint folyó áron 643,7 milliárd forint volt a kiskereskedelmi forgalom, a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 6,8 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakitól.
 
2010-ben - leszámítva a januárról februárra, és az áprilisról májusra bekövetkező kisebb csökkenést - hónapról hónapra nőtt a kiskereskedelmi forgalom folyó áron számított értéke. Januárban a forgalom volumene 488,5 milliárd forint volt, áprilisban 606,4 milliárd forint, júniusban pedig már 630,2 milliárd forint értékű árut forgalmaztak. Július volt ugyanakkor idén az első hónap, amikor éves összehasonlításban is növekedést mértek.
Az idén az első hét hónapban a kiskereskedelmi eladások 45 százaléka élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes-, 17 százaléka üzemanyag-, 13 százaléka bútor-, háztartási cikk-, építőanyag-kiskereskedelmi üzletekben bonyolódott, a többi üzlettípus együttes részesedése 25 százalék volt.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Növekedésnek indult a kiskereskedelem
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.