Egyéni vállalkozás. Társas vállalkozás: betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság és részvénytársaság. A fenti társas vállalkozási formák bármelyikében létre lehet hozni nonprofit...
Ajánlott oldalak
2010-10-05 09:03
Szűcs Ágnes
Nincs agrártámogatás, ha a bankszámlaszám nem egyezik
Akár már két hét múlva – október 16-tól - megkaphatják az uniós agrártámogatást a gazdák és gazdálkodók, feltéve, ha addig egyeztetik számlaszámukat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja figyelmét a gazdálkodóknak, hogy minél előbbi jelentkezzenek be az ügyfélnyilvántartási rendszerbe bejelentett adatok pontosítására, amelyek a 2010-es agrártámogatások zökkenőmentes kifizetéséhez elengedhetetlenek.

Minden termelőnek fontos tisztázni az adategyeztetés során, hogy rendelkeznek-e saját névre szóló bankszámlaszámmal. Amennyiben a hivatal nyilvántartásában szereplő adatok hibásak, illetve ha egy ügyfél nem rendelkezik saját névre szóló bankszámlával, akkor az adatok pótlására és tisztázására adategyeztető levelet juttatnak el a falugazdászon keresztül az ügyfelekhez.

Az adategyeztető levélhez csatolt G002 adategyeztető nyomtatványon meg kell adni a saját névre szóló fizetési számlaszámot, valamint olyan banki kivonatot vagy egyéb banki igazolást, mely igazolja az esetleges társtulajdonosi státuszt is. Az átvételt követően a dokumentumot kitöltve 8 munkanapon belül kell benyújtani a területileg illetékes MVH kirendeltségre. A határidő lejárta után a hivatal a nyilvántartásában szereplő bankszámlaszámot törli.

A hivatallal való egyeztetés már csak azért is fontos, mert december helyett már október 16-tól utalhatják a területalapú és tejtermeléshez kapcsolódó mintegy 124 milliárd forintnyi agrártámogatást. Ha nincs rendben az egyeztetés vagy nem egyezik a gazda számlaszáma, akkor a hivatal nem tudja hová utalni  a pénzt, és az elveszik.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Nincs agrártámogatás, ha a bankszámlaszám nem egyezik
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.