A vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozó a vállalkozói tevékenységéből származó nyereségét a vállalkozói bevételből a vállalkozói költség levonásával határozza meg....
Ajánlott oldalak
2010-11-25 08:46
Szűcs Ágnes
Nemzeti Külgazdasági Hivatal alakul a kkv-k támogatására
A kis- és középvállalkozók segítésére Nemzeti Külgazdasági Hivatal alakul, melynek keretein belül a külföldi piaci törekvéseket és a külföldiek magyarországi befektetéseit kívánja előmozdítani a kormányzat.

A kabinet október 27-én döntött, hogy a kormány export- és befektetés-ösztönzési feladatokat ellátó háttérintézménye, az ITD Hungary Zrt. központi hivatallá alakul.

A 2011. január elsejétől felálló új hivatal önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, amely egy központi és több belföldi területi szervből áll. A hivatal tulajdonosi és felügyeleti jogait a nemzetgazdasági miniszter gyakorolja. A rendelet szerint a Nemzeti Külgazdasági Hivatal elnökét és elnökhelyettesét határozatlan időtartamra a miniszter nevezi ki és menti fel.

A hivatal többek között javaslatot tesz a kereskedelemfejlesztés és befektetés-ösztönzés rövid, közép- és hosszú távú céljainak kialakítására, a célok elérését biztosító gazdasági és egyéb feltételrendszer kialakításának irányaira, valamint részt vesz a külgazdasági stratégia végrehajtásában, és segíti a kereskedelemfejlesztésért és befektetés-ösztönzésért felelős minisztert e tevékenysége ellátásában.

 

A rendelet szerint ezenkívül közreműködik a kereskedelemfejlesztési és befektetés-ösztönzési szakmai anyagok összeállításában, előkészíti a külföldi befektetők magyarországi befektetéseivel kapcsolatos egyedi döntési javaslatokat, illetve részt vesz a kereskedelemfejlesztési és befektetés-ösztönzési elképzelések kidolgozásában és megvalósításában, emellett előkészíti a kiemelt beruházási projektek támogatásával kapcsolatos kormányzati döntéseket.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal kereskedelemfejlesztési tevékenysége részeként közreműködik például az exportlehetőségek felkutatásában, üzleti partnerek közvetítésében és üzletember-találkozók megszervezésében a magyar vállalkozások számára, valamint információkat gyűjt és továbbítja a kis- és középvállalkozóknak az export- és tőkekihelyezési tevékenységgel elérhető európai uniós és magyarországi pályázati lehetőségekről.

Információkat nyújt a külföldi befektetők részére a magyarországi befektetési, jogi, adózási és pénzügyi környezetről.

Ezenkívül olyan rendszert működtet, amely segíti a külföldiek tájékozódását a befektetési lehetőségeket illetően, és felgyorsítja a külföldi befektetői döntések meghozatalát. A hivatal koordinálja a barna- és zöldmezős, valamint a vegyes-vállalati befektetések előkészítését, és cégadatbázisok készítésével segíti és szervezi a magyar beszállítók részvételét a külföldi befektetések megvalósításában.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Nemzeti Külgazdasági Hivatal alakul a kkv-k támogatására
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.