A megváltozott munkaképességűek segítésére az Állami Foglalkoztatási Szolgálat Rehabilitációs Információs Központok hálózatát működteti. Bővebben.... A mozgássérültek álláskereső fóruma: MOTIVÁCIÓ...
Ajánlott oldalak
2011-01-07 09:50
BDB
Nem válogathat a munkanélküli: azt kapja, ami jut…
2011-től már nincs lehetősége az álláskeresőknek a munkák között válogatni, mindenki azt kapja, ami jut. A munkanélküliek kötelesek lesznek a munkaügyi szervezet által felkínált munkát elfogadni, azokat is, melyek végzettségüknek nem megfelelőek, esetleg annál alacsonyabb szakképzettséget igényelnek.

Eddig lehetőség nyílt arra, hogy a munkaügyi központok által kiajánlott lehetőségeket ilyen-olyan indokokra hivatkozva az álláskeresők visszautasítsák, ez azonban idén megszűnik. A munkanélküliek kötelesek lesznek elfogadni azokat a munkákat is, melyeket korábban esetleg lealacsonyítónak tartottak.

 

A foglalkoztatottság helyzetét figyelembe véve az intézkedésnek komoly jelentősége van, hiszen a szakemberek szinte egyöntetű véleménye az, hogy nincs lehetőség a válogatásra. A lakosság pénzügyi helyzete sokszor azt indokolja, hogy igényeiket lejjebb adva elvállaljanak az álláskeresők olyan munkát is, mely esetleg alacsonyabb végzettséget igényel és nem túl népszerű munkakört takar.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Nem válogathat a munkanélküli: azt kapja, ami jut…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.