Az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál lehetőség van két pályázatra is, amely a munkanélküliek vállalkozóvá válását segíti. A vállalkozás indítását elősegítő pályázat keretében a) 3 millió Ft-ig...
Ajánlott oldalak
2011-04-21 06:22
NJ
„Nem szoktunk felsülni, mindössze hibákat vétünk!”
A gyakorlatias gondolkodás, avagy a józan paraszti ész használata kulcsfontosságú a sikeres üzlethez - legalábbis ezt állítja egy új tanulmány, amelynek eredményei a gyakorlati tapasztalatok és a gyakorlat útján elsajátított ismeretek fontosságát hangsúlyozzák. Tehát ha valaki sikeres akar lenni az üzleti életben, az alábbi tanácsokat érdemes betartani.

A Washington D.C. Amerikai Egyetem és a Maryland Egyetem munkatársai vizsgálódásuk során arra jutottak, hogy azon vállalkozók, akik tapasztalat és próbálkozás útján gyűjtik össze a munkájukhoz szükséges ismereteket óriási előnyre tesznek szert a csupán olvasáson és megfigyelésen keresztül tanulóktól.

"A vállalkozónak, - különösen az útnak indulásuk első éveiben -  gyorsan és hirtelen kell reagálniuk az őket érő kihívásokra" - mondta Barbara Bird professzor, az Amerikai Egyetem Kogod School of Businessének munkatársa, akinek kutatásai a Personnel Psychology nevezetű folyóiratban jelennek majd meg. "A legjobb döntéseket kell meghozniuk igen rövid idő alatt. Azonnal kell cselekedniük a gyakorlati intelligenciájuk segítségével, ráadásul igen gyorsan és magabiztosan."

 

A tanulmányukhoz Bird és csapata nyomdaipari és grafikusosokat foglalkoztató cégeket vett alapul, mivel azok között ugyanúgy megtalálhatók új és már elismert cégek is. A "gyakorlati intelligencia" összehasonlításához a kutatók megkértek 253 vállalkozót, hogy rangsoroljanak tíz különböző, konkrét üzleti helyzetben hozott döntést azok fontossága szerint, majd összehasonlították a válaszukat 22, már régóta saját cégüket irányító vezérigazgatóéval. A válaszok bebizonyították, hogy azon vállalkozók, akiknek válaszaik nyomán valószínűsíthető az üzleti életben való sikerességük mind gyakorlati tapasztalattal rendelkeztek, illetve ismereteiket kísérletezéssel is bővítették.

Bár a kutatók csak egy iparágat vizsgáltak, Bird szerint a "gyakorlati intelligencia" egyetemes fontossággal bír a sikeres üzleti életben, hozzátéve, hogy a Microsoft alapítója, Bill Gates, és az Apple alapítója, Steve Jobs tökéletes példái azon embereknek, akik az előbb említett tényező legmagasabb szintjét demonstrálták az üzleti életben kitűzött céljaik elérése során.

"A gyakorlati intelligencia egyik tényezője a szakértelem - Bill Gates kitűnő profi programozó, Steve Jobs pedig profi designer. Az ő példájuk is alátámasztja a mi eredményünket, vagyis a tényező minden iparágban jelen van" - mondta Bird.

A kutatás vezetője hozzátette azt is, hogy a kérdéses vállalkozók gyakran állítják: ők nem szoktak felsülni, mindössze hibákat vétenek; hibákat, amelyből gyakorlati ismereteket nyernek, és később felhasználják azokat jövőbeli döntéseik során.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : „Nem szoktunk felsülni, mindössze hibákat vétünk!”
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.