Áfa mentességnek két fajtája létezik. Az egyik az alanyi áfa mentesség, a másik a tevékenység jellegére tekintettel az áfa törvény által meghatározott áfa mentesség. Az alanyi áfamentesség...
Ajánlott oldalak
2010-04-29 09:06
BDB
Nem megoldott a kis-és mikrovállalkozások hitelezése! Valóban?
„Nem megoldott a kis- és mikrovállalkozások hitelezése” – jelentette ki Philippe Maystadt, az Európai Befektetési Bank elnöke, aki hétfőn egy brüsszeli találkozó keretein belül Andor László foglalkoztatási és szociális EU-biztossal találkozott. A kérdésben ugyan ők egyetértettek, mi viszont némileg cáfolni szeretnénk ezt a határozott állítást.

Bár a kezdeményezéssel, ami a kisvállalkozások segítésére irányul, egyetértünk, mégis szeretnénk néhány ellenpéldával szolgálni azoknak a vállalkozásoknak, akik ilyen jellegű banki szolgáltatások igénybevételére szorulnak. Lehetőség ugyanis van.

Kezdjük talán a számlavezetési szolgáltatásokkal. Ma már rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, mely teljeskörűen kielégíti az ügyfelek igényeit. Akár a papíralapú banki ügyintézést, akár az elektronikus számlavezetési szolgáltatásokat részesítik előnyben a vállalkozások, ma már mindegyikre kínálkozik megoldás, melyet a lehető legkedvezőbb díjszabás mellett kínálnak. Mindezen túl gondolnak azokra az induló kisvállalkozásokra is, melyeknek fontos például, hogy az interneten is megjelenjenek termékeikkel, szolgáltatásaikkal. A számlavezetéshez ugyanis gyakran ingyen domain regisztráció és ingyenes weboldal is tartozik.

 

Természetesen a speciális igények is kiszolgálásra találnak, hiszen ügyvédeknek, ügyvédi irodáknak, illetve nonprofit szervezeteknek is lehetőségük van egyénre szabott számlavezetésre, ezen kívül mobilbank, üzleti terminál, forint folyószámla, internetbank és fix számlavezetési csomagok közül is választhatnak az vállalkozások.

A legnagyobb érdeklődés a kisvállalkozások körében is a hiteleket övezi. A szabadon felhasználható forrásokon túl, akár tárgyi fedezet bevonása nélkül is igényelhetnek hiteleket a cégek, akár újonnan indult vállalkozás, akár már meglévő üzleti tevékenység finanszírozására.

 

A lízing finanszírozási formái a legideálisabbak abban az esetben, ha hosszú távú, tőkekímélő beszerzésre irányulnak, mint például a gépek, gépjárművek, különböző termelőberendezések. Az igénylésnél és az eszköz használatbavételénél sokszor elég, ha a vállalkozó a vételár mindössze 10%-ával rendelkezik!

A mikrovállalkozásoknak is lehetőségük van gyors és egyszerű finanszírozási módok igénybevételére, melyet bármilyen gazdasági célra felhasználhatnak. Bár ez a lehetőség magán- vagy cégingatlan fedezete mellett érhető el,  a szabad-felhasználású konstrukció és a többféle devizanemben elérhető hitelösszeg igen népszerűvé teszi a vállalkozói hitelek mikro változatát.

A kifejezetten kisvállalkozások részére kialakított megtakarítási programok révén akár fix lekötésű forintbetét, akár devizabetét is rendelkezésre áll, de dobogós helyen szerepelnek például a befektetési alapok is, melyeknél nincs előre meghatározott lekötési idő, így a befektetési jegyek bármikor vásárolhatók, visszaválthatók, ezért a vállalkozásoknak szabad döntést ajánl, bármikor rendelkezhetnek pénzük felett.

A lehetőség tehát adott azoknak a vállalkozásoknak is, melyek méretük és árbevételük tekintetében „kicsinek” számítanak. A pénzintézetek általában mindent megtesznek annak érdekében, hogy az igényeket minél szélesebb körben kielégítsék, minél teljesebb, komplexebb szolgáltatásokat nyújtsanak.

 

Cimkék: bank,támogatás
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Nem megoldott a kis-és mikrovállalkozások hitelezése! Valóban?
Hozzászólások száma: 1 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.