Jelenleg elfogadás alatt van az a törvény, ami a TEÁOR kódok átsorolását legkésőbb a 2008-as adóévről készített adóbevallásban teszi kötelezővé. A törvény elfogadása esetén a tevékenységi körökben...
Ajánlott oldalak
2011-05-16 10:46
Kis Erika
Nem lesz kolbászból a kerítés
Növekvő munkaidő, csökkenő szabadság, felmondási idő nélküli elbocsájtás. Többek között ezek a Munka Törvénykönyvét érintő tervezett módosítások, melyek kivétel nélkül minden dolgozót fájdalmasan érinthetnek, ugyanakkor a munkaadók számára ideális terepet teremthetnek.

Már előkészítés alatt áll a munkaügyi törvénycsomag, amelyet várhatóan az idei tavaszi ülésszakon fogad el az Országgyűlés.  A legfontosabb változások a következők lennének:

 

Kevesebb szabadságnap

Magyarországon életkortól függően 20 és 30 nap között mozog a szabadságnapok száma, amelyen felül gyermekenként még 2 nap jár az egyik szülőnek. A kormány a Széll Kálmán-terv bürokráciacsökkentő programjának keretében a foglalkoztatás adminisztrációjának visszafogásával könnyítené a vállalkozók terheit, így a tervezett intézkedések között szerepel a fizetett szabadságnapok csökkentése. A tervezetnek nem örülnek a munkavállalók, hiszen a túlhajszolt dolgozókkal hosszú távon a munkaadók sem járnak jól. Ugyanakkor a munkáltatók nagy része kedvezőnek tartja ezen lépéseket, így pl. az idősebb dolgozók alkalmazása is lehetségessé válik, mert nem lenne probléma a sok szabadnap.

6 hónap próbaidő

Jelenleg a próbaidő három hónap, és erre az időszakra egészen más szabályok vonatkoznak, mint a próbaidő lejárta utáni hónapokra. A tervek szerint az eddigi három helyett hat hónapos lehet a próbaidő. A próbaidő alatt ugyan bármelyik fél felállhat, és indoklás nélkül felbonthatja a szerződést, azonban ez veszélyes terep is, hiszen bizonytalanságot szül, és a munkavállalókat is kiszolgáltatott helyzetbe hozza. Érdemes azt is végiggondolni, hogy a cégek a próbaidő idejére általában egyrészt alacsonyabb bért ajánlanak, másrészt az ajánlatból kihagyják a béren kívüli juttatásokat.  Fontos azonban azt is megjegyezni, hogy a munkáltatóknak a jövőben sem lesz kötelező kikötni a hat hónapos próbaidőt, ez csak egy választható lehetőség lesz.

 

5,5 munkanapos munkahét

A munkaadó, a cég érdekétől függően, csökkentheti vagy emelheti a heti munkaidőt, így határidős munka esetén akár heti 40 helyett 44 órában dolgoztathatja alkalmazottait. Ez által bevezetésre kerülne az 5,5 munkanapos munkahét, ami azonban nem jelenti azt, hogy a fizetést is növelik: a munkaadónak csak annyit kell fizetnie, mintha a dolgozó heti 40 órát dolgozna.

 

Túlóráért pénz helyett szabadnap

A munka törvénykönyve szerint rendkívüli munkavégzés esetén bérpótlék jár (50 százalékkal magasabb órabér). Abban az esetben, ha pihenőnapon kell dolgozni, akkor a fizetés dupláját kellene kapnia a munkavállalónak. A módosítások alapján azonban a túlórákat ezentúl nem lesz kötelező kifizetni a munkavállalók számára, a változás értelmében a munkaadó megválthatja szabadidőben.

 

Indoklás nélküli elbocsájtás

A tervek szerint a jövőben a vállalkozások a lehető legkönnyebb módon vehetnék fel és bocsáthatnák el az alkalmazottakat. A tervezett változások értelmében a munkaadók a felmondás során indoklás nélkül elbocsájthatják a dolgozókat.

 

Üzemi tanács kötelezettség megszűnése

A jelenleg hatályos törvény értelmében, ha a foglalkoztatottak létszáma meghaladja 50 főt, üzemi tanácsot kell választani. A Nemzetgazdasági Minisztérium intézkedésével ez a kötelezettség megszűnne, így tovább gyengülnek az érdekképviseletek is.

 

A kormány a tervek szerint nyáron a konvergencia program részeként alakítja át a foglalkoztatás szabályait, így az új munkatörvénykönyv 2012. január elsejével lépne életbe.

 

Bővebb információért a Széll Kálmán Tervet ITT találja.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Nem lesz kolbászból a kerítés
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.