A vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozó a vállalkozói tevékenységéből származó nyereségét a vállalkozói bevételből a vállalkozói költség levonásával határozza meg....
Ajánlott oldalak
2010-07-16 07:08
BDB
Nem gurul a dinnye külföldre!
A dinnyetermesztők becslései szerint az idei hozam csaknem negyven százalékkal lesz szerényebb a tavalyinál. A hazai piacokra elegendő dinnye jut, de exportálásra alig lesz lehetőség. Az elhúzódó esős és hűvös időjárás csaknem három héttel tolta ki a szezon kezdetét, így ez tovább rontja a termesztők lehetőségeit.

A nehéz körülmények ellenére a dinnyetermesztők derűlátóak, ugyanis ha a nagy meleg sokáig fennáll, akkor a várakozások pozitív irányt vesznek. Az öntözés –főleg a legjelentősebb területen, Békésben- szinte kilencven százalékban megoldott, illetve a dinnyék jelentős részét, mintegy harminc százalékát tökre oltották, így az az ellenállóbb gyökérzettel hamarabb is regenerálódik. Mindezek ellenére az átlagos évi 180-200 ezer tonnás mennyiséget még így sem fogja elérni a terméshozam.


A magyarországi piacot valószínűleg el tudják majd látni a termesztők, de hogy mennyi kerül exportálásra, az még kérdéses.

„A dinnyeexport árualap mennyiségét a fogyasztás is befolyásolhatja: ha ebből a szempontból nem kedvező az időjárás, akármilyen termés is van, nem fogy úgy a dinnye, amennyiben azonban meleg lesz, mint például most, s a kánikula hosszan tart, még a rekordtermés is kevés lenne” –nyilatkozta  Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Nem gurul a dinnye külföldre!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.