EVA törvény szerinti adózást válaszhat egyéni vállalkozó, és bt, kft egyaránt. Újonnan induló vállalkozás azonban nem választhatja. Minimum két lezárt pénzügyi év után választható. További...
Ajánlott oldalak
2009-12-18 12:33
Majoros-Tóth Orsolya
Nem állítja le az Unió a földvásárlási támogatást
Jóváhagyta az Unió a magyar földvásárlási állami támogatás meghosszabbítását 2013 végéig.

„Hozzájárultak az EU-országok mezőgazdasági miniszterei ahhoz, hogy Magyarország - más tagországokkal együtt - 2013. december 31-ig meghosszabbítsa a földvásárlás állami támogatásának lehetőségét, ami ez év december 31-én megszűnt volna.” – mondta el Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter az MTI riporterének a három napos, brüsszeli agrárminiszteri tanácsülés után december 16-án. Gráf József hozzáfűzte azt is, hogy a kedvező döntéshez néhány tagországot meg kellett győzni, hogy ne szavazzon a meghosszabbítás ellen, hanem legalább tartózkodjon. Ezt sikerült is elérni.
 
„Magyar vonatkozásban a lehetőség konkrétan a birtokfejlesztési és a birtokösszevonási hiteltámogatás intézményének fenntartását jelenti további három évig. Ezen időszak alatt mintegy 5-6 ezer támogatási kérelemre, és 12-13 millió euró támogatás megadására lehet számítani. A támogatás kizárólag nemzeti forrásból történik, uniós pénz nem jön hozzá.” – mondta a földművelésügyi miniszter.

A hosszabbítás nem példa nélküli: a lengyelek korábban már kaptak ilyen engedményt. Most Magyarország, Lettország és Litvánia kérelmét fogadták el.

 
Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Nem állítja le az Unió a földvásárlási támogatást
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.