A forgalomból árbevételünk származik, ami korántsem azonos a nyereséggel, ugyanis vannak költségeink: pl. rezsi, alvállalkozóknak, beszállítóknak kifizetett beszerzési költség, bérköltség stb. A...
Ajánlott oldalak
2011-06-09 07:49
BDB
Nekünk jó a silány is?
A napokban olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint Kelet-Európába csak rosszabb minőségű élelmiszert szállítanak a multinacionális vállalatok. Az Európai Bizottság állásfoglalása szerint ez teljes mértékben elfogadható, hiszen a cégeknek megengedett, hogy a termékeiket a különböző piaci igényekhez igazítsák.

Alaptalanok azok a vádak, melyek szerint a multinacionális vállalatok alacsonyabb minőségű termékeket szállítanak Kelet-Európába – jelentette ki az Európai Bizottság. Frédéric Vincent az egészségügyért és fogyasztáspolitikáért felelős európai biztos, John Dalli szóvivője. Állítása szerint amíg a vállalatok betartják az előírt szabályokat, melyek a címkézésre és az élelmiszerbiztonságra vonatkoznak, addig az azonos márkanév alatt forgalomba helyezett termékek akár különböző összetevőkkel, eltérő áron is a polcokra kerülhetnek a különböző országokban.

Az azonos márkanevű élelmiszerek minőségbeli különbözősége igen komoly port kavart, Szlovákia és Bulgária pedig elfogadhatatlannak tartja, hogy egyes multinacionális élelmiszeripari vállalatok az új tagállamokba silányabb minőségű árut szállítanak. Miroszlav Najdenov „abnormálisnak” nevezte a kettős mércét és kivizsgálási kérelemmel fordult az Európai Bizottsághoz, döntés az ügyben egyelőre még nem született.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Nekünk jó a silány is?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.