Az ápoló az ápolási díj folyósításának időtartama alatt munkát vállalhat a következők szerint: 1. nem otthon végzett munka esetében max. napi 4 óra, 2. otthon végzett munka esetében az időtartam...
Ajánlott oldalak
2011-01-13 08:44
MTI
Nehezített bérszámfejtés - a munkaadók lavíroznak
Ugyan a legtöbb cégnél még folynak a bértárgyalások, az már most látszik, hogy a gyerekkedvezmény miatt lavírozásra kényszerülnek a munkaadók a fizetések megállapításánál.

A személyi jövedelemadó-változások legfőbb hozadéka, hogy minden korábbinál differenciáltabban változnak a fizetések, hiszen kompenzálni kell azokat, akik idén nettóban kevesebb pénzt vinnének haza, mint tavaly - ismerteti a Népszabadság. Az idei átlagos bruttó béremelés az Országos Érdekegyeztető Tanács által javasolt 4-6 százalék helyett átlagosan 3,7 százalék körül várható - derül ki a Hay Group Bérstratégiák 2011 felméréséből, amelyben tavaly decemberben 430 hazai és nemzetközi tulajdonban lévő nagyvállalat vett részt.

 

Mint azt Jakabos Tünde, a cég magyarországi vezetője a Népszabadságnak elmondta, ez a szám alacsonyabb annál, amit a vállalatok még nyáron terveztek. De nemcsak ez derül ki a kutatásból, hanem az is, hogy az idei béremelések legfontosabb jellemzője a differenciálás ágazatok, iparágak, munkavállalói csoportok, és ami még ennél is fontosabb, a munkavállalói teljesítmény alapján - tette hozzá.

A cikk ismerteti, hogy a cégvezetések és az emberierőforrás-szakértők idén még körültekintőbbek a béremeléseket illetően, mint bármikor korábban. Ez alapvetően azt jelenti, hogy lehetőségeikhez mérten igyekeznek kompenzálni a munkavállalóikat a személyijövedelemadó-hatások miatt, ami adott esetben magasabb béremelést jelent. A cafeteriarendszer szabályozásának változása a megkérdezett cégek 65 százalékát arra késztette, hogy átgondolja eddigi politikáját, ám négyötödük továbbra is ki szeretné használni a lehetőségeket.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Nehezített bérszámfejtés - a munkaadók lavíroznak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.