Szülési szabadság (TGYÁS, GYED, GYES), valamint gyermekápolási táppénz esetén, a vállalkozásnak nincs semmilyen járulékfizetési kötelezettsége sem az alkalmazottak, sem a vállalkozó után...
Ajánlott oldalak
2009-12-29 14:58
Majoros-Tóth Orsolya
Negatív rekord: rengeteg a felszámolás alatt álló cég
Idén negatív rekordot döntött a cégek felszámolása: több mint 15 ezer cég került bajba 2009-ben. Tavaly ez a szám „mindössze” 11,5 ezer eset volt, pedig már akkor is éreztette hatását a gazdasági válság.

„A válságnak még nincs vége, 2010 első félévében biztosan nem várható jelentős javulás, továbbra is magas lesz a fizetésképtelenségi eljárások száma.” – idézi a Napi Gazdaság Ézsiás Tündét, az Opten Informatikai Kft. céginformációs vezetőjét. Nem csak az eljárások száma, de a felszámolás alá került cégek mérete is nőtt. Egyre nagyobb árbevételű vállalatok esnek szét, és egyre több állás szűnik meg a megmaradókban. Az óriások bedőlése átgyűrűzik a kis partnercégekre is, mert az alacsony likviditású vállalatokra kritikus csapást mér egy-egy kifizetetlen munka, értékesítés.


A felszámolások az építőipari cégeket különösen erősen sújtják: 2009 év végéig 3200 vállalat szűnik meg ebben a tevékenységi körben. Különösen a körbetartozások, és a kivitelezési munkák jelentős csökkenése miatt vezeti a gyászos listát az építőipar.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Negatív rekord: rengeteg a felszámolás alatt álló cég
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.