Ha egyéni vagy társas vállalkozóként (bt beltagja, kft ügyvezetője) származik jövedelmünk akkor azt a következő levonások, járulékok terhelik: Levonások a jövedelemből: szja (ld. 4 pont) 8 %...
Ajánlott oldalak
2011-05-26 13:52
Kis Erika
Ne legyen zsákbamacska a személyzetfelvétel!
Ha egy sikeres és nyereséges szervezetet akar létrehozni, a legfontosabb feladat, hogy kiválassza és felvegye a legalkalmasabb munkatársait, hiszen nem mindegy, hogy „ki húzza a szekeret”, vagyis ki az értékes munkaerő. Íme, egy kis segítség!

Íme egy lehetőség, amely a munkáltatói oldalt segíti, a magyarországi kis- és középvállalkozások cégvezetőinek nyújt segítséget, amivel az óriási munkaerő-túlkínálatból ki tudja választani a számára és az adott munkakörhöz legmegfelelőbb embert.

A munkavállalók számos eszközzel rendelkeznek már, hogy felkészüljenek egy állásinterjúra. Erre szolgál számos szakkönyv, CD, előadás, blogbejegyzés, vagy akár ingyenesen letölthető tartalmak sora az interneten, amit mind fel lehet használni, ha valaki interjúra, pszichológiai tesztre megy. Ha azonban kkv-vezetőként szeretne eligazodni ezen a területen, és nem szeretné, hogy zsákbamacska legyen az alkalmazottak felvétele, a lehetőségek száma korlátozott, kiváltképpen akkor, ha nincs külön humánerőforrás osztály a cégen belül és nem szeretné külső szakember segítségét igénybe venni.

A felméréseink szerint a legtöbb cég szimpátia alapon választja ki a munkatársakat, amellyel igen gyakran rossz személyzeti döntést hoz, ami nagy hatással van a vállalkozás sikeres működéséhez. Jövendőbeli személyzete lehet az Ön legnagyobb esélye a sikerre, vagy éppen az ok arra, hogy sosem éri el a céljait. Ehhez nyújt segítséget a vállalkozásoknak, valamint a személyzetfelvétellel foglalkozó munkatársaknak egy gyakorlati útmutató CD, amely hangoskönyv formájában érhető el.

A hangoskönyv szerzője  Marten Runow, aki 2010-ben alkotta meg legújabb szerzeményét, amely a hasznos munkaerő témájában próbál meg közérthető nyelven tájékoztatni a lehetséges változatokról. A magyar „tananyag”  Beleznay Endre színművész tolmácsolásában hallgatható, aki leginkább humoros szerepeiről ismert, ezen a lemezen viszont egyáltalán nem viccelődik.

Ez tehát egy gyakorlati útmutató CD a hatékony személyzet- kiválasztáshoz. Többek között a következő kérdésekre ad választ:

  • Ki az értékes munkaerő?
  • Hogyan találjuk meg és vegyük fel a megfelelő embert?
  • Mi mindenre kell egy HR-esnek választ kapnia egy felvételi interjú során?
  • Hogyan néz ki egy hatékony személyzet felvételi interjú?
  • Milyen sorrendben kell feltenni az interjú kérdéseit?
  • Hogyan találjuk meg a jelentkező erősségeit és gyenge pontjait?

A hanganyag ár/érték arányban mindenképp hasznos kiadványnak tűnik, így minden vállalkozás számára ajánljuk a Hogyan vegyük fel a megfelelő embert? című CD-t.

További információk és vásárlás ITT.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Ne legyen zsákbamacska a személyzetfelvétel!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.