Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2011-06-07 08:26
Kis Erika
Ne essen a pályázatírók csapdájába!
„Az Ön által benyújtott pályázat sajnos nem nyert!” Találkozott már ezzel a mondattal? Az alábbiakban azokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által tapasztalt leggyakrabban előforduló hibákat és hiányosságokat közöljük, melyek egy pályázat elkészítése közben merülhetnek fel. Ha a lenti alapelveket betartja, máris közelebb került az adott pályázati forrás elnyeréséhez.
  • Mindig a legfrissebb pályázati csomagot kell használni!

Sokszor előfordul, hogy kisebb-nagyobb módosításokat vezetnek be egy pályázati csomagban, azonban a pályázók ezt nem veszik figyelembe, így gyakran ütköznek bele abba a problémába, hogy  a hibás pályázat meghosszabbítja az elbírálási folyamatot, mert a pályázati csomagnak nem a legfrissebb verzióját ismerik és használják.  A pályázóknak érdemes mindig meggyőződni arról, hogy a legfrissebb útmutatóval, kitöltő programmal és mellékletmintákkal dolgoznak-e, illetve a közzétett kiegészítő információkat (Közlemény, Gyakran ismételt kérdések) is figyelembe vették-e a pályázat elkészítése közben.

  • Konzultáljon legalább egyszer pályázati szakértővel!

A pályázat benyújtása előtt érdemes szakértővel konzultálni, hiszen ha kérdése van, vagy bizonytalan egy többéves tapasztalattal rendelkező pályázatíró, vagy egy projektmenedzser szakszerű választ ad. Ez azért is fontos feladat, mert a pályázati előírások helytelen és/vagy félreértelmezéséből, egyes kizáró okok figyelmen kívül hagyásából, a jogszabályok hiányos ismeretéből adódóan előfordulhat, hogy a pályázók az adatlapot nem megfelelően töltik ki, vagy akár a pályázat beadására sem jogosultak.

 

 

  • Tartsa be a kitöltő program utasításait!

 

Egy pályázati anyag elkészítésekor gyakran fordulnak elő nyomtatási hibák, melyek a kitöltő program nem megfelelő használatából, hibás kitöltéséből adódnak. Fontos, hogy mindig az utasításoknak megfelelően dolgozzunk a programban, így a rendelkezésre álló segédanyagok helyes értelmezésével kiküszöbölhetők a hibák.

 

  • A pályázati anyag postára adását megelőzően célszerű ellenőrizni az adathordozó tartalmát és épségét!

 

Gyakran előforduló hibaforrás, hogy a pályázati adatlap kitöltését követően az adatlap CD-re mentése közben hiba lép fel, vagy az adatlapot nem az előírt módon, nem a megfelelő xdat kiterjesztésű fájlként csatolják, ezek azonban a pályázat elutasításához vezethetnek, ezért benyújtás előtt mindenképp ellenőrizze az adathordozó tartalmát és épségét!

  • Mindig ellenőrizze, hogy szerepel-e az aláírása a pályázaton!

A pályázók sokszor elfelejtik aláírni a beadott pályázatokat, ami szintén a pályázat elutasításához vezet, ezért a postára adást megelőzően ellenőrizzük, hogy aláírtuk-e a pályázatot.

  • Csatoljon minden mellékletet, és ellenőrizze azok érvényességét és hitelességét!

Az egyes pályázatoktól függően előírás lehet további dokumentumok csatolása is, melyekkel kapcsolatban az adott pályázati útmutató ad iránymutatásokat. Legtöbbször a kimaradó dokumentum hiánypótlás keretében pótlólag még beadható, de ez meghosszabbítja az elbírálási határidőt, vagy idő hiányában esetlegesen emiatt csúszunk el a forrás elnyerésétől. A benyújtandó mellékleteknél mindig ügyeljünk azok érvényességére és hitelességére is.

 

  • A határidők betartása elengedhetetlen feltétel!

 

A beadási határidők, illetve a hiánypótlási időszak pontos betartásának hiánya is sokszor okozhatja egy jó projekt támogatásának elvesztését, ezért mindig figyelje a határidőket! Gyakran előfordul, hogy módosítják az utolsó beadás dátumát, ezért érdemes figyelni az adott pályázathoz tartozó weboldalt.

  • Mindig hiteles forrásból tájékozódjon a pályázatokról!

 

A pályázatokkal kapcsolatos információkat mindig az NFÜ honlapján vagy az Új Széchenyi Terv oldalán nézze meg, mert előfordulhat, hogy az egyéb portálokon megjelent közlések nem teljes körűek, vagy nem aktuálisak.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Ne essen a pályázatírók csapdájába!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.