A forgalomból árbevételünk származik, ami korántsem azonos a nyereséggel, ugyanis vannak költségeink: pl. rezsi, alvállalkozóknak, beszállítóknak kifizetett beszerzési költség, bérköltség stb. A...
Ajánlott oldalak
2011-03-07 11:49
Bálint Brigitta
Nagyító alatt: havidíjas mobilcsomagok
A vállalkozások költségei között előkelő helyet foglalnak el a telefonszámlák, melyek nagysága nem feltétlenül csak abból adódik, hogy a tulajdonosok és munkavállalók mennyit használják mobiljaikat.

A számtalan havidíjas előfizetés között keresgélve a cégek gyakran esnek olyan csapdába, melyről később kiderül, hogy a kedvező mégsem olyan kedvező. Hogy olvasóink ki tudjanak igazodni az árajánlatok tengerében, megkerestük a mobilszolgáltatókat, hogy kifejezetten kis- és középvállalkozásoknak nyújtott tarifák tekintetében nagyítót tartsunk ajánlataik fölé. Lássuk, milyen eredményre jutottunk!

 

Vodafone

A szolgáltatónál alapjáraton két, vezetői és dolgozói csoportba osztják a havidíjas előfizetéseket. A vállalatvezetőknek kínált tarifacsomagoknál a havidíjak szinte kivétel nélkül 10-15 ezer forint körül mozognak, de figyelembe kell azt is venni, hogy ezek többnyire lebeszélhetőek más mobilhálózatokat használva is, illetve a munkatársak ingyen telefonálhatnak egymással. A Vodafone vezetői tarifáinál az SMS- és percdíjak egységesen 20-23 forint között mozognak, az elszámolás pedig másodpercalapon történik.

A munkavállalóknak kínált előfizetések tekintetében a havidíjak jelentősen alacsonyabbak, ugyan olyan is akadt közöttük, melynek havidíja egyáltalán nem lebeszélhető. A társaság ezeket elsősorban azoknak ajánlja, akiknek fontos hogy elérhetőek legyenek, de nem sok hívást kezdeményeznek előfizetésükről. Az SMS- és percdíjak közötti összehasonlításnál is tetten érhető a különbség, hiszen ezek 28 és 34 forint között alakulnak, ami lényegesen magasabbnak tekinthető a vezetői csomagokhoz képest.

A nem lebeszélhető, 1200 forintos havidíjú tarifa társaságában két másikat is kínál a szolgáltató 2200 és 5200 forintos fix mobilköltség mellett. Ezek havidíja 100 százalékban lebeszélhető vagy SMS-küldésre felhasználható.

A tarifacsomagok kétéves határozott idejű szerződéssel vehetők igénybe és már 1 SIM-kártyával is megvásárolhatók, melyet egészen 29 előfizetésig tudnak bővíteni. 10 előfizetés fölött azonban érdemes személyre szabott árajánlatot is kérni, elsősorban az ügyfélszolgálat elérhetőségein, ugyanis a bővebb információt kínáló oldal jelenleg nem üzemel.

 

Telenor

A kisvállalkozóknak Menedzser elnevezésű tarifacsomagokkal állnak rendelkezésére, melyeket havidíjtól függően öt csoportra osztanak. A legolcsóbb havidíja 4000, míg a legdrágábbé 18 ezer forint, ezek teljes egészében beszédre és rövid szöveges üzenet küldésére is felhasználható. Az SMS- és percdíjak nagysága a havidíjakkal fordított arányban áll: minél magasabb a fix mobilköltség, annál alacsonyabbak a hívás- és üzenetdíjak, így 15 és 23 forint között mozognak. Cégen belül a dolgozók ingyen beszélhetnek egymással, és csakúgy, mint a Vodafone-nál, itt is másodpercalapú számlázással állapítják meg a számla végösszegét.

A legkisebb, maximum három főt foglalkoztató kisvállalkozók igényeinek megfelelően egy 12 ezer forintos havidíjjal rendelkező csomagot is kínálnak. Az előbbi tarifáktól eltérően, itt a havidíj a teljes vállalkozásra értendő, amit a csoport tagjai együtt használhatnak fel belföldi, normál díjas hívásokra, illetve SMS-küldésre. Az Új Üzleti Keret 12000 csomagon belül a számlázás szintén másodpercalapú, a perc- és SMS-díja belföldön minden időszakban, minden hívásirányba 22 forint. 

A Telenornál az egyéni igények kielégítésére személyre szabott árajánlat is kérhető, ahol a kérdőív kitöltésével határozzák meg a vállalkozáshoz leginkább illő tarifacsomagot. A kérdésekben a telefonálási szokásokon túl kitérnek a kényelmi és költségcsökkentő megoldásokra is.

 

T-Mobile

A szolgáltatók közül szinte a legkedvezőbb ajánlatokat a T-Mobile-nál találtuk. A Dualo csomagoknál a nettó 3900 forintos havidíj lebeszélése után hálózaton belül nettó 15 forintért, más mobilhálózatban nettó 20 forintért telefonálhatnak az előfizetők, az SMS küldése pedig szintén nettó 20 forintba kerül. Az egyéves hűségidejű szerződéssel köthető csomagok havidíja nem csak mobiltelefonálásra, hanem kedvező díjazású (nettó 2 fillér/10kb) mobilinternetezésre is felhasználható tetszőleges arányban. A szolgáltató elsősorban azoknak a vállalkozásoknak ajánlja ezeket a tarifacsomagokat, akik szeretnék maximálisan kihasználni a céges mobil-előfizetéseket, illetve akik még csak ismerkednek internetet üzleti lehetőségeivel.

Az üzleti előfizetések közül a Siker Plusz csomagok illeszthetők be elginkább egy kisvállalkozás költségkereteibe. A 3310 forintos havidíj 100 százalékban lebeszélhető, a hálózaton belüli percdíjak 13,7 és 16,2 forint, más mobilhálózatban történő hívás esetén pedig ez 26,2 és 28,7 forint között mozognak.  A másik két szolgáltatóval történő összehasonlításkor azonban azt is fontos kiemelnünk, hogy itt a számlázás 10, 30 és 60 másodpercenként történik. SMS-t az említett csomagokon belül legolcsóbban 26 forintért küldhetünk belföldre.

Az áttekintés alapján nyilvánvaló, hogy a piac kínálata igen sokrétű, és szinte mindenki találhat olyan megoldást, ami vállalkozásának megfelelő és a költségek tekintetében is kedvező. Minden esetben érdemes alapul venni a cég telefonálási szokásait, és amennyiben a szolgáltató lehetőséget biztosít rá, élni a személyre szabott árajánlatkérés lehetőségével.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Nagyító alatt: havidíjas mobilcsomagok
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.