A vállalkozás bevételszerző tevékenysége érdekében felmerült, a vállalkozási célú költségeket lehet elszámolni. Általánosságban elszámolhatóak az irodafenntartás költségei, a rezsiszámlák, a...
Ajánlott oldalak
2010-12-16 08:12
BDB
Munkaképesek számon tartva
Segíteni akkor lehet, ha pontos adatok állnak rendelkezésre, márpedig hazánkban rengetek olyan állástalan ember él, aki semmilyen nyilvántartásban nem szerepel, így a vállalkozások sem találják meg ezt a potenciális munkaerő-réteget.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hatalmas a munkanélküliség, ráadásul a hivatalos statisztika nem tartalmazza a segélyezettek, valamint a regisztrációban nem szereplő munkaképes lakosság arányát. A kormány a tényleges adatok megszerzése érdekében lépéseket tesz - írja a Magyar Nemzet.


A megye 357 településén csaknem 400 ezer ember él, ebből 24,4 százalék, azaz 71,9 ezer fő a regisztrált álláskeresők száma. Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által rendelkezésre bocsátott statisztika azonban nem tartalmazza a segélyezettek számát, illetőleg azokét sem, kik ugyan munkaképesnek bizonyulnak, de semmilyen regisztrációban nem szerepelnek. A fenti adatokon túl sokkal többen vannak kenyérkereset nélkül.

Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere szerint  minden adatot egybevetve az álláskeresők száma akár a lakosság ötven százalékát is eléri. A kormány feladata megtudni azon munkaképes lakosság számát, kik nincsenek regisztrálva a munkaügyi kirendeltségeken és az önkormányzatoknál, illetve megoldást találni a problémára. Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő szerint csak így lehet pontos képet kapni az állástalanok számáról.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Munkaképesek számon tartva
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.