A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2010-06-14 13:12
RogÁ
Munkahelyteremtő az intenzív mezőgazdaság
Családi gazdaságok segítése, a kis- és középvállalkozások támogatása, a termelő integráció bővítése, a belső piacok megtartása és visszaszerzése az elsődleges cél. Ezek azok az új tervek, melyekről Czerván György, a Mezőgazdasági Minisztérium felelős államtitkára adott tájékoztatást a sajtónak.

Egy agrárszakmai találkozón fejtette ki Czerván György a mezőgazdasági tárca jövőbeni elképzeléseit.

A tervek alapján az új jogszabályozást most dolgozzák ki, néhány héten belül már meglesznek az új jogszabály módosítások. A tervezetben új munkahelyi jogszabályok, módosítások, belső piacok védelme és növekvő exportteljesítmény növelést célzó támogatási módok szerepelnek.

Czeván György elmondta, hogy változtatnak azokon a jogszabályokon, amik az elmúlt években többfelé vitát váltottak ki. Tervezik az alkalmi munkavállalás feltételeinek módosítását. Szeretnék elérni az új földtörvény létrehozását, a közvetlen értékesítés jogszabályi környezetének megváltoztatását. Újraszabályozzák a mezőgazdasági járművek közúti közlekedésének rendjét.A rövid távú célokat tartalmazó cselekvési terv már egy-két hónap múlva elkészülhet, a hosszú távú, 10 éves időtartamú agrárstratégiai terv pedig az év végére lesz kész.

Hosszú távú cél a családi gazdaságok segítése, a kis- és középvállalkozások támogatása. Fontos célja a minisztériumnak a belső piacok megtartása és visszaszerzése. Nagy figyelmet fordítanak az exportpiacok bővítésére, főként a Kárpát-medencében és Kelet-Európa országaiban. A közmunkaprogram támogatásával a munkalehetőségek növekedését segítenék elő. Az államtitkár szerint a legtöbb munkahelylehetőséget az intenzív mezőgazdaság kínálja. A szőlészet-borászat, kertészet, zöldség-gyümölcs, szántóföldi növénytermesztés, az erdőgazdaság és az állattartás területei.

Az új tárca aktív közreműködést vár a gazdáktól, a terméktanácsoktól, a szakmai szervezetektől, és számítanak az érdekképviseletek szakmai elemzéseire is.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Munkahelyteremtő az intenzív mezőgazdaság
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.