A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-11-18 09:31
Szűcs Ágnes
Munkaerő-toborzás az őszi állásbörzéken
Az ősz beköszöntével megkezdődtek a már évente hagyománnyá vált őszi állásbörzék, kiállítások. A szokásoknak megfelelően az idén is főleg a fiatal diplomás pályakezdő fiataloknak kínáltak álláslehetőségeket.

A tárgyi, szakmai tudáson kívül a munkaadók többsége elvárta az egyetemről újonnan kikerülő friss diplomástól, hogy rendelkezzen mindazokkal a munkakörhöz szükséges tulajdonságokkal, amit az adott munkakör megkíván. Például legyen gyakorlati tapasztalata, tudása, legyen fogalma a munkafegyelemről, továbbá legyen önálló.

A legtöbb munkaadó azt szeretné, ha az egyetemről kikerült fiatalnak a tárgyi szakmai tudáson túl, már birtokában lennének mindezek az ismeretek. Csakhogy ezeket a tulajdonságokat a legtöbb egyetemen nem tanítják. Ilyenkor ambivalens ellentét áll a munkaadó által elvárt önállóság és a megkövetelt (most divatba jött) proaktivitású hozzáállás között.

 

Főleg a nagyvállalatok keresik a fiatal munkavállalókat, ugyanis véleményük szerint ők rugalmasabbak, hajlíthatóbbak, könnyebben kezelhetők, sokkal hamarabb tudják őket a cég képére formálni, mint egy tapasztalt munkavállalót.

A frissen végzett egyetemisták idegennyelv-ismerete és annak megfelelő használata a legtöbb munkaadó cégnél előnyt jelentett. Szinte kivétel nélkül kötelező volt az angol nyelv tudása.

A válság miatt még mindig kevés az álláslehetőség, és ez meglátszik a kiállító cégek számán is.

A nemzetközi állásbörze inkább tájékozódási lehetőséget adott a fiataloknak, mintsem konkrét állásajánlatokat.

Konkrét ajánlattal főleg a szezonálisan a vendéglátóiparban elhelyezkedni kívánók ismerkedhettek meg.Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Munkaerő-toborzás az őszi állásbörzéken
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.