Jövedéki adó hatálya alá tartozó termékek a következők az ásványolaj, alkoholtermék, sör, bor, pezsgő, köztes alkoholtermék, dohánygyártmány. Az adót a termékek importálásának időpontjában vagy...
Ajánlott oldalak
2011-07-06 12:33
BDB
Munkába, majd hétvégén haza: mindkettőt téríteni kell!
Az utazási költségek megtérítéséről szóló kormányrendelet értelmében nem csak a napi munkába járást, hanem a hétvégi hazautazás költségét is ki kell fizetni a munkavállalónak. Nézzük, mi erre az általános szabály!

A jogszabály napi munkába járásnak tekinti a lakóhely, illetve tartózkodási hely és a munkahely közötti napi, oda-visszautazást. Fő szabályként érvényesül, hogy utazási költségtérítést kell fizetni, ha a fent említettek szerint ezek különböző helységben vannak.

Más kérdés, ha a munkavállaló a munkahely könnyebb megközelíthetősége érdekében választ tartózkodási helyet, majd hétvégenként hazautazik, ugyanis ilyen esetben a munkáltatónak ezt is téríteni kell. A dolgozónak az első utazási költségtérítés igénylésekor nyilatkoznia kell arról, hogy a napi munkába járás a tartózkodási vagy lakhelyéről történik, ennek függvényében történik az elszámolás és hogy esetleg a hétvégi hazautazást is térítik-e. A hazautazás költségtérítése 2011-ben 31.470 forintban van maximálva, viszont ezt abban az esetben is ki kell fizetni, ha a munkavállaló lakhelye külföldön van.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Munkába, majd hétvégén haza: mindkettőt téríteni kell!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.