Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2010-07-23 07:05
BDB
Mulasztási értesítések
A vállalkozóknak május 30-ig kellett beszámolóikat megküldeni a Cégszolgálatnak, mely az űrlapokat ezek után az adóhatóság rendelkezésére bocsátotta. A APEH-hez összesen 356 ezer elektronikus beszámoló űrlap érkezett meg a tavalyi év adataival. Ezek alapján az adóhatóság elkezdte értesíteni a mulasztókat, akik ha ennek ellenére sem teljesítik kötelezettségeiket, az adószámukat felfüggesztik.

A beszámolási kötelezettség teljesítésének elmulasztását követően a vállalkozásokat felszólítják, majd ha előrelépés nem történik, adószámukat felfüggesztik. Ha az adószám felfüggesztését követően sem pótolják a mulasztás, akkor az adóhatóság kezdeményezi az adószám végleges megszüntetését a cégbíróságnál.

 

Az, hogy pontosan hány vállalkozást érint az adószám elvesztésének kockázata, csak hetek múlva derül ki. Az év közben 2010 június végéig a hatóság 6800 felszólító levelet küldött ki, közülük 1800 cégnek felfüggesztette az adószámát, 1200 vállalkozás esetében pedig kezdeményezte az adószám megszüntetését a Cégbíróságnál. Az említett vállalkozások az év közben megszűnő, átalakuló vagy eltérő üzleti évvel működők közül kerültek ki.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mulasztási értesítések
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.