A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2011-05-19 08:56
BDB
Mosoni korona: jön az új helyi pénz
A mosoni kistérség pénzhelyettesítőjét, a mosoni koronát akár már jövőre forgalomba hozhatják, ugyan az még döntés tárgyát képezi, hogy papír- vagy elektronikus formában.

Akár jövőre forgalomba hozhatják a mosoni kistérség pénzhelyettesítőjét, a koronát – közölte a helyi fizetőeszköz megteremtését szervező hédervári polgármester szerdán az MTI-vel. Juhász József elmondta, hogy a mosoni korona kezdetben 26 település mintegy 60 ezer lakosú kistérségét fogja össze, de lehetőséget biztosítanak arra is, hogy ha a vállalkozás sikereket ér el, újabb területeket is bevonjanak az új helyi pénz hatáskörébe.

A polgármester hangsúlyozta: a koronától a lakosság összetartozás-érzésének erősítésén túl a helyi gazdaság erősödését is várják. A helyi fizetőeszköz bevezetésének kérdése a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás csütörtöki tanácsülésének napirendjén is szerepel.

A tavaly májusban bevezetésre kerülő soproni kékfrank, a nyár végére tervezett rábaközi tallér útjára bocsátása és a mosoni korona jövő évre tervezett bevezetésének bejelentése után május 16-án Veszprém polgármestere, Porga Gyula jelentette be, hogy 2012-ben helyi fizetőeszközt kívánnak létrehozni a térségben balatoni korona néven.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mosoni korona: jön az új helyi pénz
Hozzászólások száma: 1 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.