A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-07-06 08:14
BDB
Módosítások! Társasági adó, Széchenyi Kártya, beruházások…
Elfogadásra került az a törvényjavaslat, ami szerint évi 500 millió forintos adóalapig 10 százalékos társasági adó megfizetésére kötelezettek a vállalkozások. Mivel a szabályozás 2010-ben csak a második félévre vonatkozik, így idén a fennmaradó időszakra 250 millió forintig kell ezt teljesíteni. Az új pénzügyi konszolidációs döntéseknek köszönhetően a kormány szerint Magyarország képes lesz tartani a 3,8 százalékos GDP arányos államháztartási hiánycélt.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón közölte, hogy a kormány által június elején bejelentett 29 tervezett jogszabály változtatásból 16-nál született döntés a módosításokról, ezek egyike a társasági adót érinti. A kormány elfogadta, hogy évi 500 millió forintos nyereségig (második félévben 250 millió forintig) 10 százalékos társasági adót kelljen fizetni a cégeknek. Ezzel egyidőben 10 kisebb adó megszüntetéséről is döntöttek, melyből hetet még az idén, hármat pedig 2011 januárjától zárnak ki véglegesen.

 

További módosítás még, hogy egy beruházáshoz a jelenlegi 51 engedély helyett már csak 33-ra lesz szükség. A versenyképesség javítása miatt a Széchenyi Kártya kiterjesztéséről is döntés született, így  ezentúl 50 millió forint lesz a beruházásokra fordítható hitelkeret, melyhez a kormány 2 százalékos kamattámogatása is társul.

A számos módosítás között a kis- és középvállalkozásokat leginkább érintő döntések pozitív irányt mutatnak a jövőre nézve, így az átláthatóbb és rendezettebb szabályozás által és az adókedvezmények miatt az érintett cégek egyetértenek és támogatják a szabályozásokat.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Módosítások! Társasági adó, Széchenyi Kártya, beruházások…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.