Bevezetőként egy szemléletbeli kérdést kell tisztázni, ami hasznos lehet azoknak, akik soha nem vállalkoztak eddig, de szeretnének belevágni. Nagyon fontos megérteni, hogy a VÁLLALKOZÁS NEM...
Ajánlott oldalak
2011-04-22 05:44
Kis Erika
Mintegy 20 milliárd forint az agráriumnak
Április végétől várhatóan elérhető lesz az Agrár Széchenyi Kártya program, amelynek keretében mintegy 20 milliárd forintnyi forráshoz juthatnak az agrárágazatban működő vállalkozások, őstermelők és családi vállalkozások, ezáltal csökkenthető a kisvállalkozások versenyhátránya.

Előreláthatólag a hónap végére jelenik meg az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelre vonatkozó rendelet, amely lehetővé teszi, hogy a mezőgazdaságban tevékenykedő kisvállalkozások fejlődhessenek, ezáltal munkahelyeket teremtsenek, és minél több család megélhetését biztosítsák a mezőgazdaságban. A kormány a hazai agrárgazdasági szereplők pénzügyi helyzetének javítása érdekében, valamint a gazdasági válság és az elemi károk által leginkább sújtott őstermelők, családi gazdaságok megsegítéséért terjesztette ki a Széchenyi Kártya programot. A program segítségével mérsékelhetőek lesznek a hazai mezőgazdasági kkv-k finanszírozási költségei, és bővülnek a hitelintézetek által túl kockázatosnak tartott agárágazati mikro- és kisvállalkozások támogatási lehetőségei.

A kártyával mintegy 20 milliárd forintnyi forráshoz juthatnak az agrárágazati szereplők kedvezményes folyószámlahitel biztosítása által. A hitelfelvételt az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) kezességvállalása segíti, az éves kezességvállalási díj 50 százalékát pedig az állam átvállalja a „de minimis támogatások” figyelembevételével. A hitel összege minimum 500 ezer, maximum 25 millió forint lehet. A támogatás a teljes hitelösszegre és a teljes futamidőre évi 2 százalékpont kamattámogatás. Az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel futamideje 3 év, típusa szabad felhasználású hitel.


Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel az agrárágazat egészét felöleli:

  • mezőgazdasági termelés,
  • feldolgozás,
  • forgalmazás, valamint
  • vadászat, halászat, erdészet.

Azok a vállalkozások és természetes személyek igényelhetnek kedvezményes hitelt, akik megfelelnek a kis- és középvállalkozások jogszabályban meghatározott feltételeinek. A kártyát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az iparkamarák irodáiban lehet igényelni.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mintegy 20 milliárd forint az agráriumnak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.