a) természetes személy munkáltató által kizárólag háztartási munkára, b) kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősülő munkáltató által történő foglalkoztatásra, c) mezőgazdasági, továbbá...
Ajánlott oldalak
Szűcs Ágnes
Minőség a mennyiség előtt
Sopronban 14 éve nyitották első cukrászdájukat, tavaly nyáron csokoládéműhelyt alapítottak ugyanitt, ahol minőségi, kézzel készített alapanyagokból készülnek az ínycsiklandó édességek. Az osztrák-magyar Harrer família hazánkban mára már 40 alkalmazottnak ad munkát és működik sikeresen.

A burgenlandi Harrer család négy generáció óta foglalkozik csokoládéval, kézzel készült pralinékkal és trüffelekkel. Burgenlandnak 8 fagyizója, illetve cukrászdája, cukrászüzeme van.

Karl Harrer jelenleg két kávéházat is üzemeltet Sopronban. 14 évvel ezelőtt ő volt az első burgenlandi, aki kávéház és cukrászda üzemeltetésébe vágott bele Magyarországon.

Magyarország akkor még nem volt az Európai Unió tagja és ez a körülmény megnehezítette az indulást. Az igyekezetet siker koronázta, és immár 40 alkalmazottat foglalkoztat a vállalkozás.

Karl Harrer és Harrer Abosi Beatrix famíliája osztrák, de az igazgatónő magyar (beházasodott a családba), így lett Magyarországon is cukrászatuk. Harrer-Abosi Beatrix soproniként házasodott be a Harrer családba, így a soproni telephelyű Harrer cég már kvázi „kettős nemzetiségű”.

 

"Már férjem nagyszülei is a cukrászmesterséggel foglalkoztak, s a hivatás apáról fiúra öröklődött, cukrászmesterek sora röpítette magasba a család hírnevét. Az első családi cukrászda Mattersburgban, közel fél évszázaddal ezelőtt nyílt, s 14 éve jött a közös ötlet, hogy Magyarországon nyissuk meg első cukrászdánkat, amelyet két évvel később újabb követett" – árulta el Harrer-Abosi Beatrix.

Az új, soproni Harrer műhely tavaly nyáron nyílt meg, a gazdasági válság ellenére, hiszen, ahogy Harrer-Abosi Beatrix elmondta: "akkor érett meg a családban az elhatározás. Férjem gyermekkori álma valósult meg, mikor a csokoládékészítés fortélyainak elsajátítása után Sopronban a közelmúltban megnyitottuk a Harrer Chocolat-a csokoládéműhelyt. Lehet, hogy a családok nem cserélnek autót, nem nyaralnak külföldön, de egy-egy hosszú hétvégére megengednek maguknak egy kis luxust. Elfogyasztanak egy szelet tortát, fagylaltkelyhet, csokoládét. Tisztában vagyunk azzal, hogy luxusterméket gyártunk, s termékeink nem juthatnak el minden családhoz."

 

Az új műhely másik érdekessége a csokoládékóstolás és bemutató, amely közelről s távolról is vonzza az édesség és a különlegességek szerelmeseit.
A Harrer műhelyben minden kézzel készül: a csokoládé és a sütemények is. A minőségi csokoládé Belgiumból, Franciaországból, Svájcból és Olaszországból érkezik. Ennek előnye, hogy a manufaktúra több helyről vásárolhatja az alapanyagot, így a minőség mindig kifogástalan és a választék széles.

A manufaktúrában a legmodernebb cukrászati gépek, berendezések használata mellett az igazi alkotómunka kézzel folyik. A tradicionális Harrer-csokoládék és -sütemények legfontosabb jellemzője, hogy kizárólag természetes anyagokat, gyümölcsöket, tejszínt és házi krémeket használnak fel gyártásuk során.
"Forró csokoládét, bon-bonokat, trüffeleket, táblás csokoládét készítünk. Ízesítjük is a termékeket: magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, fűszerekkel. Aromát nem használunk, csak természetes alapanyagokat, hiszen ezekre a termékekre, a különlegességekre van igény."

A különlegességeket Harrer-Abosi Beatrix és férje kísérletezi ki és készíti el, az alapanyagokat saját maguk választják, ezzel is növelve sikerük egyik alapletéteményesét: a minőséget.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Minőség a mennyiség előtt
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.