A hazai cégek külföldi piacokra lépésével az ITD Hungary nevű szervezet (http://www.itdh.hu/) foglalkozik: ők felelnek Magyarország és a magyar állampolgárok, vállalatok külgazdasági...
Ajánlott oldalak
2010-12-01 06:38
BDB
Minimalista minimálbér? – Jövő évi mérlegelések
A munkavállalói, munkaadói és kormányzati álláspontok ugyan közelednek egymáshoz, de konkrét megegyezés még nem született a 2011-es minimálbért illetően. Az Országos Érdekegyeztető Tanács legutóbbi plenáris ülésén több variáció is felvetődött…

A munkaadói oldal 5,3 százalékos, a munkavállalói oldal több mint 8 százalékos minimálbér-növekedést javasol, a munkavállalói szakszervezetek szerint országosan 4,5-6,5 százalékkal, a kormányzati oldal szerint pedig minimum 5 százalékkal kellene emelni a meghatározott legkisebb járandóságokat. A számok és találgatások mélyrepülése, majd magas szárnyalása után a megállapodás csak nem született meg, annak ellenére, hogy az álláspontokat nem választja el tátongó szakadék egymástól.


A kormányzati orientáció hatására és minden számítást egybevetve jövőre 78-79 ezer forint körüli minimálbér várható. Mivel mindemellett az infláció nagyságát 3,4 százalékra várja a kormányzat, ehhez képest a bruttó minimálbér kétszeres ütemben nőhet.

Az adócsomag szinte mindenkit érint, még azokat is, akiknek jelenlegi járandóságuk csak a minimálbér összegéig terjed, függően természetesen a gyerekszámtól is. A legjobban a minimum egy gyermeket nevelő, minimálbért keresők  járnak, még úgy is, hogy a nyugdíjjárulék megemelésre kerül.

Az előre irányzott számításokból összességében az derül ki, hogy minden minimálbéren foglalkoztatott személy nettó bére 6-7 százalékkal nőhet, reálbérük pedig több mint 3 százalékkal, mely elsősorban az infláció feletti minimálbér-küszöb meghatározásának köszönhető.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Minimalista minimálbér? – Jövő évi mérlegelések
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.