Szülési szabadság (TGYÁS, GYED, GYES), valamint gyermekápolási táppénz esetén, a vállalkozásnak nincs semmilyen járulékfizetési kötelezettsége sem az alkalmazottak, sem a vállalkozó után...
Ajánlott oldalak
2011-06-03 09:47
BDB
Minimálbér 2012: már most tudják, mennyinek kell lenni…
Mint ahogy azt korábbi cikkünkben megírtuk, a jövő évi minimálbért és a végzettséghez kötött garantált bérminimumot a kormány határozná meg, sőt már az is köztudott, hogy mekkora mértékben kellene emelést végrehajtani ahhoz, hogy a tervezett változtatások életbe lépése után ne csökkenjen a nettó kereset.

A kormány határozná meg 2012-ben a minimálbért és a végzettséghez kötött garantált bérminimumot – derül ki az Országos Érdekegyeztető Tanácsot (OÉT) felváltó Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról szóló törvényjavaslatból. Jövőre a már elfogadott szja-szabályok szerint a jelenlegi 1,27 százalék helyett csak 1,135 százalékkal kellene "szuperbruttósítani" a béreket. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter korábban azt nyilatkozta, hogy jövőre 140 milliárd forintot spórolna meg a költségvetés az adójóváírás csökkentéséből – írja a Pénzcentrum.hu.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi havonta 12 100 forintos kedvezményt négyezer forinttal kellene csökkenteni, ha nem változna a jelenleg 2 millió 750 ezer forintos bruttósított adóalap, ameddig igénybe lehet venni” – magyarázta a portálnak Angyal József okleveles adószakértő, aki szerint jövőre mintegy 6,1 százalékkal, 81.900 forintra kellene emelni a jelenlegi 78 ezer forintos minimálbért ahhoz, hogy a jelenlegi nettó érték ne változzon.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Minimálbér 2012: már most tudják, mennyinek kell lenni…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.