A működési engedély, telepengedély ügyében a helyi polgármesteri hivatal - általában igazgatási - irodája ad pontos felvilágosítást. A működési engedély kérelmezése 10.000 Ft-ba kerül. A kérelem...
Ajánlott oldalak
2011-04-06 15:02
PR
Milyen tévét vegyünk: LCD-t vagy plazmát?
Még laposabb, még nagyobb, még többet tud a készülék – úgy tűnik, mintha a gyártók kéthavonta forradalmasítanák a tévénézést. Televízió vásárlása előtt mégis ez a tipikus első kérdés: LCD legyen vagy plazma?

Pótkérdésként fölmerül a LED-es tévé, amely ugyebár az LCD egyik változata (az ernyőt apró diódák világítják át, nem fénycső). Bár drámai különbség nincs a fenti típusok közt, azért mindegyiknek akad sajátos előnye és hátránya. Hogy ez mennyire lelkesít vagy idegesít minket, azt csakis a saját szemünkkel tudjuk eldönteni. Tehát az a legfontosabb, hogy ha már kiszemeltünk néhány készüléket, ne a műszaki varázsigék döntsenek, hanem a kipróbálás. Ezt pedig ne egy nagyáruház túlvilágított részlegén tegyük, hanem olyan szaküzletben vagy elektronikai áruházban, ahol van „tévészoba”, félhomályos helyiség. Fontos, hogy kipróbáljuk a jellemző műsorforrásokat is: HD- és normál adás, (DVD, blu-ray, videojáték). A beállításokban pedig először kapcsoljuk ki az összes elektronikus képjavító effektust, és ha van, válasszuk a THX képbeállítást (vagy ehhez hasonlót) szakképzett eladó segítségével.

 

Ne feledjük, hogy minőségi műsorforrás és megfelelő nézési távolság nélkül kevés örömünk lesz a nagyképernyős tévében, bármilyen gondosan is választottuk ki. A nagyfelbontású (HD) képernyőn ugyanis fokozottan látjuk a műsor hibáit. A rosszul választott távolság pedig szintén rontja az élményt.

 

A teljes cikket elolvashatja a Haszon magazinban,   keresse   az  újságárusoknál! 
Haszon.hu

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Milyen tévét vegyünk: LCD-t vagy plazmát?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.