A hazai cégek külföldi piacokra lépésével az ITD Hungary nevű szervezet (http://www.itdh.hu/) foglalkozik: ők felelnek Magyarország és a magyar állampolgárok, vállalatok külgazdasági...
Ajánlott oldalak
2010-05-14 10:00
BDB
Mikrovállalkozások kiskátéi
Több tankönyvvel és oktatási segédanyagok kiadásával támogatja a mikrovállalkozások indítását és a már létező cégek működőképességének fokozását a SEED Kisvállalkozásfejlesztési Alapítvány. A könyveken kívül több ingyenes képzésen is részt vehetnek az érdeklődők, melyeket az ország különböző pontjain, mintegy kétszáz vállalkozó részvételével kívánnak megvalósítani.

A SEED Alapítvány által kiadásra kerülő anyagok a vállalkozói ismereteket terjesztő programnak a része, melyet a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium 17,5 millió forinttal támogat. A program további 25 millió forintos költségét az alapítvány saját forrásból finanszírozza.

A tankönyvek elsősorban néhány napos tréningekkel összefüggésben lesznek majd elérhetőek, de ezen kívül az alapítvány honlapjáról is letölthetik az érdeklődők.


 

A Pályakezdő munkanélküliek helyett tudatos vállalkozók című kiadvány azoknak a frissen végzett szakiskolásoknak készült, akik elsődleges célja az önfoglalkoztatás. „Abban is segít a könyv, hogy milyen vállalkozásba érdemes belekezdeni, hogyan kell céget alapítani, s pénzügyi és marketingismereteket is nyújt” – mondta Maróczi Imre az alapítvány ügyvezető igazgatója.

A Tudatos működés, ösztönző vezetés, növekedés című tankönyv a már meglévő vállalkozásoknak segít abban, hogy a piaci folyamatokban megállják a helyüket és növekedésüket ösztönözzék. A könyv különböző fejezetei mind-mind nagyon lényeges témára irányítják a figyelmet. Ilyen például a munkaerőről és a pénzügyi ismeretekről szóló rész.

A kiadványok mellett természetesen továbbra is több országos képzés is indul, melyek a már meglévő ismeretek kibővítését, felfrissítését, illetve új tudás elsajátítását biztosítják.


 

Cimkék: SEED,támogatás
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mikrovállalkozások kiskátéi
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.