Valamely önálló tevékenység végzése céljából - ha azt nem egyéni vállalkozóként szeretnénk végezni - adószámot lehet kérni a lakhely szerint illetékes adóhivatalnál. Az adószám igénylése...
Ajánlott oldalak
2009-12-14 10:27
Majoros-Tóth Orsolya
Mikrovállalkozások hitele
Frissen indult, vagy régóta működő vállalkozások egyaránt kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy hitelfelvételre szorulnak. Sőt: szinte kikerülhetetlen a dolog. A kiválasztott hitel konstrukciója azonban nagyon nem mindegy!

A vállalkozásoknak a gazdasági válság előtt is, és azóta is ugyanazok az igényei a hitelekkel kapcsolatban: gyors és egyszerű legyen az igénylés, alacsony a kamat, és minél kötetlenebben felhasználható a keret. Aki nem ér rá hónapokat várni az igény elbírálására, vagy nem tudja előre garantálni, hogy pontosan mire fogja költeni a megkapott pénzt, annak rugalmas és gyors konstrukciót kell választania. Expressz hitelt!


A pénzpiaci megoldások közül a vállalkozások körében két népszerű megoldás a Mikro Expressz hitel, és a Kötetlen Vállalkozói Hitel.

Lássuk előbb a Mikro Expressz hitelt. Az idő pénz, ezt minden vállalkozó a saját bőrén is tapasztalja. A Budapest Bank komolyan vette ezt az örök igazságot, és a pozitív hitelbírálatot követő néhány munkanapon belül már folyósítja is az összeget. A igényelhető hitelösszeg minimum 300.000 és maximum 8.000.000 forint, a futamidő 1 és 6 év között választható. Szabadon felhasználható, fix törlesztőrészletű, és a futamidő alatt kétszer 3 hónapos haladék kérhető: az igénylőknek ezek igen kedvező feltételek. Ráadásul nem kell tárgyi fedezet az igénylés biztosítékaként.


A Mikro Expressz hitel bővített változata a Dupla Expressz Hitel Kisvállalkozásoknak. Ez a „két legyet egy csapásra” konstrukció magát a Mikro Expressz Hitelt, és egy Expressz Folyószámlahitelt foglal magában. Ez azért előnyös, mert a vállalkozó egyetlen igényléssel tulajdonképpen kettő hitelhez jut hozzá: az egy éven túli Mikro Expresszhez, és a napi ügymenet biztonsága felett őrködő, maximum egy év futamidejű Expressz Folyószámlahitelhez. (Ez utóbbihoz sem szükséges tárgyi fedezet, az igényelhető összeg pedig 300.000 és 6.000.000 forint között választható.)


A Kötetlen Vállalkozói Hitel egy jelzálogalapú konstrukció. A kívánt hitelösszeg többféle devizában is elérhető, de a legkedvezőbb árú az euró alapú formája. Ez is tetszőlegesen felhasználható, tehát nincs szerződésbe foglalt kötöttség arra vonatkozóan, hogy mire fordíthatja az igénylő a megkapott pénzt. A Budapest Bank Kötetlen Vállalkozói Hitelével –az ingatlanfedezet révén- hitelhez juthatnak az olyan vállalkozások is, melyek gazdálkodásuk, pénzügyi helyzetük megítélése alapján nem minősülnének hitelképesnek. A hitel folyósítása ráadásul itt is nagyon gyors: akár az igényléstől számított 30 napon belül hozzáférhető. A Kötetlen Vállalkozói Hitel esetén lényeges momentum, hogy ingatlan megvételekor maga a megvásárolandó ingatlan is lehet a fedezet. Ez egy jó lehetőség például az eddig bérelt telephely megvásárlására.


A Mikroexpressz Hitelről, a Dupla Expressz Hitelről és a Kötetlen Vállalkozói Hitelről bővebb információ érhető el a Budapest Bank honlapján: Budapest Bank.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mikrovállalkozások hitele
Hozzászólások száma: 3 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.