A hitelintézetek min. 1 éves pozitív eredmény után szoktak működő vállalkozóknak hitelt adni, vagyis újonnan alapított cégeknek nem adnak hitelt, hiszen elég nagy a kockázatuk. Jelzáloghitelt...
Ajánlott oldalak
2009-12-14 10:27
Majoros-Tóth Orsolya
Mikrovállalkozások hitele
Frissen indult, vagy régóta működő vállalkozások egyaránt kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy hitelfelvételre szorulnak. Sőt: szinte kikerülhetetlen a dolog. A kiválasztott hitel konstrukciója azonban nagyon nem mindegy!

A vállalkozásoknak a gazdasági válság előtt is, és azóta is ugyanazok az igényei a hitelekkel kapcsolatban: gyors és egyszerű legyen az igénylés, alacsony a kamat, és minél kötetlenebben felhasználható a keret. Aki nem ér rá hónapokat várni az igény elbírálására, vagy nem tudja előre garantálni, hogy pontosan mire fogja költeni a megkapott pénzt, annak rugalmas és gyors konstrukciót kell választania. Expressz hitelt!


A pénzpiaci megoldások közül a vállalkozások körében két népszerű megoldás a Mikro Expressz hitel, és a Kötetlen Vállalkozói Hitel.

Lássuk előbb a Mikro Expressz hitelt. Az idő pénz, ezt minden vállalkozó a saját bőrén is tapasztalja. A Budapest Bank komolyan vette ezt az örök igazságot, és a pozitív hitelbírálatot követő néhány munkanapon belül már folyósítja is az összeget. A igényelhető hitelösszeg minimum 300.000 és maximum 8.000.000 forint, a futamidő 1 és 6 év között választható. Szabadon felhasználható, fix törlesztőrészletű, és a futamidő alatt kétszer 3 hónapos haladék kérhető: az igénylőknek ezek igen kedvező feltételek. Ráadásul nem kell tárgyi fedezet az igénylés biztosítékaként.


A Mikro Expressz hitel bővített változata a Dupla Expressz Hitel Kisvállalkozásoknak. Ez a „két legyet egy csapásra” konstrukció magát a Mikro Expressz Hitelt, és egy Expressz Folyószámlahitelt foglal magában. Ez azért előnyös, mert a vállalkozó egyetlen igényléssel tulajdonképpen kettő hitelhez jut hozzá: az egy éven túli Mikro Expresszhez, és a napi ügymenet biztonsága felett őrködő, maximum egy év futamidejű Expressz Folyószámlahitelhez. (Ez utóbbihoz sem szükséges tárgyi fedezet, az igényelhető összeg pedig 300.000 és 6.000.000 forint között választható.)


A Kötetlen Vállalkozói Hitel egy jelzálogalapú konstrukció. A kívánt hitelösszeg többféle devizában is elérhető, de a legkedvezőbb árú az euró alapú formája. Ez is tetszőlegesen felhasználható, tehát nincs szerződésbe foglalt kötöttség arra vonatkozóan, hogy mire fordíthatja az igénylő a megkapott pénzt. A Budapest Bank Kötetlen Vállalkozói Hitelével –az ingatlanfedezet révén- hitelhez juthatnak az olyan vállalkozások is, melyek gazdálkodásuk, pénzügyi helyzetük megítélése alapján nem minősülnének hitelképesnek. A hitel folyósítása ráadásul itt is nagyon gyors: akár az igényléstől számított 30 napon belül hozzáférhető. A Kötetlen Vállalkozói Hitel esetén lényeges momentum, hogy ingatlan megvételekor maga a megvásárolandó ingatlan is lehet a fedezet. Ez egy jó lehetőség például az eddig bérelt telephely megvásárlására.


A Mikroexpressz Hitelről, a Dupla Expressz Hitelről és a Kötetlen Vállalkozói Hitelről bővebb információ érhető el a Budapest Bank honlapján: Budapest Bank.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mikrovállalkozások hitele
Hozzászólások száma: 3 db

Laurin
3
2010-04-09 12:40:33
sziasztok sorstársak,
én is keresgélek a sok nagyszerűbbnél nagyszerűbb hitelek között. de azt akinek valóban segitségre van szüksége,nem segiti senki. azért van szükséged bizonyos összegre,hogy dolgozni tudj és termelni. ehez viszont senki sem ad segitséget. ha nincs ingatlan vagy bármi más fedezeted biztositékként,akkor hitelt sem kapsz. pályázni csak akkor tudsz, ha van 2 lezárt pénzügyi éved, nincs köztartozásod, és rendelkezel bizonyos önrésszel. itt Magyarországon senki sem segit,hogy dolgozni, termelni tudj!!!! ha segitséget kérsz, csak széttárják a karjukat, rád mosolyognak és elhajtanak.... itt már csak éhenhalni lehet. azoknak találták ki a pályázatokat a fejlesztési támogatásokat,akiknek már amúgy is van mit a tejbe apritani. engem még senki sem keresett meg azzal,hogy látom bajban vagy... segitek neked.
persze, olyan cikkeket már olvastam,hogy Én a nulláról kezdtem és dolgoztam. Igy küzdöttem fel magam, mindig feljebb és feljebb.... de arról hallgatnak,hogy ezt bizonyos anyagi tőke nélkül nem tudták volna elérni. kérdem én, hogyan lehet egy vállalkozást úgy fenntartani,hogy az épitőiparban lévő körbetartozások miatt csak vegetálnak a kis cégek. ahoz,hogy még életben tudjanak maradni,minden vagyonukat beolvasztották a vállalkozásba vagy már pénzzé tették,hogy az alkalmazottaiknak bért tudjanak fizetni. akkor fizették az államnak a kötelező terheket. most hol van az állam,hogy segitsen?????
 
marcsio
2
2010-03-24 23:32:43
Szia Balu!

Teljesen igazad van !
Mi is most indultuk ,de sehol nem kapunk váll.hitelt mert nincs lezárt évünk,
illetve lakás fedezet.
Egy 2 éves vállalkozás már nem kezdő sem most induló szerintem.
Nem tudja felfogni a magyar állam,hogy azokat kell segíteni akiknek szüksége van rá,
nem pedig azokat akiknek 200 milla az évi bevételük.
Ha nekem ennyi lenne akkor minek vennék fel kölcsönt ,ugye!?
Sőt még pályázat sincs ami indulóknak lenne kitalálva,amit eddig találtam az is olyan hogy fedezet kell hozzá,
érted egy vissz.térítendő pályázathoz.
Akkor kellett volna nekik gondolkodni amikor amikor fűnek-fának osztogatták a pénzt.
Most meg a becsületes ember szívja meg .
Egyébként kaptál választ a kérdéseidre?
De szerintem nem tudnak erre mit lépni.
Balu
1
2010-02-06 14:58:50
Tisztelt Budapest Bank!
Mi valóban FRISSEN INDULT vállalkozás vagyunk ( 2009.12.) alakultunk.
Voltunk Önöknél is kezdő válalkozói hitellel kapcsolatban, de azzal utasítottak el, hogy még nem tudunk két éves pozitív pénzügyi mérleget bemutatni!
Kérdésem a következő: mitől "frissen indult" az a  válalkozás amely már 18 hónapja müködik?
A hitel mitől kezdő válalkozói hitel? Az én értelmezésemben a KEZDŐ azt jelenti, hogy valaminek a kezdete pl.: aki kezdi az álltalános iskolát, az első osztályba kezdi és nem a harmadikban!!!!

 
2018 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.