Ha egyéni vagy társas vállalkozóként (bt beltagja, kft ügyvezetője) származik jövedelmünk akkor azt a következő levonások, járulékok terhelik: Levonások a jövedelemből: szja (ld. 4 pont) 8 %...
Ajánlott oldalak
2010-05-06 15:00
BDB
Mi lesz a Mikulás puttonyban?
„A gazdaság globális növekedése egyenletesen javul, de a teljes fellendülésre 2010. decemberéig még várni kell…” – adta hírül a Világgazdaság Online. A kijelentést a Regus Business Tracker félévenkénti globális felmérésére alapozta, melyet 75 országban, mintegy 15 ezer vállalkozás részvételével szerveztek.

A kérdések főleg a cégek pénzügyi teljesítményére és  növekedési előrejelzéseire vonatkoztak, és ezek tanúsága szerint az érintettek pozitív várakozásai beigazolódtak. Többen tapasztaltak közülük ugyanis bevétel- és nyereségnövekedést, viszont az erőteljes és megbízható gazdasági fellendülést átlagosan csak decemberre várják. Az erre irányuló kérdést összevetve a félévvel ezelőtti adatokkal arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy a fellendülés időpontja hat hónapos eltolódást mutat.

 

Az Európai Bizottság szerint hazánkban gazdasági stagnálás várható, ezzel együtt 4,1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiány. A kelet-európai térség országai közül Lengyelországban indulhat meg leggyorsabban a fellendülés, ahol a GDP 2010-ben 2,7 , 2011-ben pedig 3,3 százalékra növekedhet.

A brüsszeli bizottság szerint Magyarországon 4,6 százalékos, Romániában 4,3 százalékos, gyors infláció várható, melyet a kamatcsökkentés folytatásával magyaráz. Ezzel szemben Lettországban 3,2 százalékos deflációra számítanak a szakértők.

Az óvatos mérlegelések szerint a kiutat a deficit visszaszorítása jelentené, ami jelenleg túlzott, a GDP 3 százalékát meghaladó. A kiigazítás a GDP több mint egy százalékát tenné ki és  legkésőbb 2011-ben eszközölni kell a bizottság álláspontja szerint.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mi lesz a Mikulás puttonyban?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.