A vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozó a vállalkozói tevékenységéből származó nyereségét a vállalkozói bevételből a vállalkozói költség levonásával határozza meg....
Ajánlott oldalak
2010-10-12 10:27
RogÁ
Mi legyen a minimálbérrel?
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint az egykulcsos adó bevezetése tovább csökkenti az alacsony jövedelmek értékét, de a vállalkozók számára ugyanakkor az is elfogadhatatlan lenne, ha „egy átgondolatlan, megalapozatlan, nagymértékű minimálbér-emelés történne, megfelelő adó- és járulékcsökkentés nélkül.

Az MSZOSZ elnöke, Pataky Péter szerint a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége számára elfogadhatatlan, hogy az egykulcsos, 16 százalékos jövedelemadó bevezetésével tovább csökkenjen a különbség a minimálbér és a létminimum között. A jelenlegi minimálbér bruttó 73.500.-, azaz nettó 63 ezer forint, ugyanakkor a létminimum nettó 73 ezer forint.

Senki nem tudja, mennyivel kellene növelni a minimálbért, illetve a bérminimum összegét ahhoz, hogy jövőre ne a legkisebb jövedelműek húzzák megint a rövidebbet - írta a Népszava pénteken.

 

AZ MSZOSZ véleményéhez csatlakozott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is, aki szintén nem szeretné, hogy a 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével az alacsony jövedelműek rosszul járjanak.

Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára kijelentette, hogy a VOSZ nem akarja, hogy a 63 ezer forintos nettó minimálbér veszítsen értékéből. Ugyanakkor a vállalkozók számára is elfogadhatatlan lenne „egy átgondolatlan, megalapozatlan, nagymértékű minimálbér-emelés megfelelő adó- és járulékcsökkentés nélkül.

Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára véleményében kifejtette, hogy egy túlzott, fedezet nélküli minimálbér-emelés növelné a munkanélküliséget, mert az emelés az alacsony jövedelmezőségű ágazatokat, mint a kereskedelem, a mezőgazdaság, a vendéglátás, tönkreteheti. Egy átgondolatlan bérrendszer a feketemunka előretörését és a színlelt szerződések növekedését szolgálná.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mi legyen a minimálbérrel?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.