A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2011-02-02 14:11
BDB
Mennyire jóindulatú a hatóság?
A fuvarozók több esetben is megsértik a munka- és pihenőidőre alkalmazandó szabályt, igaz, önhibájukon kívül. Ilyenkor csak a hatóság jóindulatán múlik a szankció elmaradása.

Amikor akár 24 órás araszolásra kényszerül a kamion vezetője a határátkelőhelynél, akkor megsérti a munka- és pihenőidőre alkalmazandó szabályt, de az érintettek bíznak abban, hogy a hatóság megértéssel kezeli az ügyet - mondta Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) főtitkára.

 

A magyar-ukrán határ magyar oldalán feltorlódott kamionsor kapcsán merült fel a szabálysértés ténye több fuvarozó esetében. Alapesetben a sofőröknek 9 órás vezetés után 11 órás pihenőidőt kell tartaniuk, viszont ez a határ előtti torlódásban szinte lehetetlen. Ha ilyenkor kiáll a vezető a sorból, megelőzik és a másik országba való átjutása meghiúsul.

Annak ellenére, hogy ilyen esetben a menetíró készülék korongjára felvezetik a munkaidő-túllépés okát, megsértik a formális előírást, ami szankciót vonhat maga után. Ha a fenti esettel találkoznak a hatóságok, csak a jóindulatukon múlik a büntetés elmaradása.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mennyire jóindulatú a hatóság?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.