Ha egy magánszemély nem egyéni vállalkozó, nem rendelkezik adószámmal és megbízzák egy egyszeri feladat ellátásával, akkor azt megbízási szerződés megkötése után lehet teljesíteni. A megbízási díj...
Ajánlott oldalak
2011-06-28 08:11
BDB
Mélyaltatásban a kiskereskedelem
A legújabb statisztikai elemzés szerint a magánfogyasztás még mindig alacsony, alakulása továbbra is visszafogja a hazai növekedést. A kiskereskedelem volumene áprilisban több mint egy százalékkal csökkent, és nincs ez másként azoknál az adatoknál sem, melyek az üzemanyag vásárlásokat is tartalmazzák.

A Központi Statisztikai Hivatal június 24-én közzétett gyorsjelentése szerint 1,3 százalékkal esett vissza a kiskereskedelem volumene áprilisban, míg az üzemanyag vásárlásokat tartalmazó statisztika 0,4 százalékkal mérséklődött. Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban összesen 644 milliárd forint értékű árut forgalmaztak, az első négy hónapban pedig mintegy 2273 milliárd forgalom realizálódott.

A magánfogyasztás továbbra is kedvezőtlenül alakul, mely egyértelműen a magyar növekedés egyik visszatartója. Az okok között a laza munkaerőpiaci helyzeten túl az árfolyam gyengülése, a hitelezés hiánya és a jelentősebb törlesztőrészletek, illetve a kormányzati megszorítások is szerepelnek.

Pozitívan értékelhető azonban, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a nyers adatok alapján az élelmiszer-, és élelmiszerjellegű termékek esetében évek óta nem látott ütemű bővülést tapasztaltak. A 2010-es évhez mérten 3,1 százalékos növekedés 2006 óta a legkedvezőbb értéknek mondható.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mélyaltatásban a kiskereskedelem
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.