A kormány minden évre jóváhagyja az aktuálisan érvényes minimálbér összegét. A minimálbér a kötelezően fizetett legkisebb munkabér. A teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozók havi bruttó bére...
Ajánlott oldalak
2010-12-23 07:00
Bálint Brigitta
Mekkora buli a céges karácsony?
Az év vége és az ünnepek alkalmával egyre több cég szervez kisebb-nagyobb karácsonyi ünnepségeket a dolgozóknak. Van aki örömmel, van aki száját félrehúzva vesz rajta részt, mintegy „muszájból”, pedig ezeknél az alkalmaknál több dologra is érdemes lehet odafigyelni mind munkaadói, mind munkavállalói szemszögből…

Egy német portálon közzétett felmérés szerint a pénzügyi és HR menedzserek fordítják a leginkább hasznukra a karácsonyi összejöveteleket, itt ugyanis megismerhetik azokat a kollégákat is, kikkel nincs napi kapcsolatuk. A munkavállalók jelentős része pozitívumként, mintegy év végi bónuszként ítéli meg ezeket a rendezvényeket és az éves munkája elismeréseként tekinti, mindamellett, hogy egy fesztelenebb légkörben ismerheti meg kollégáit, főnökeit és olyan beszélgetésekbe is belefolyhat, melyre talán egész évben nincs lehetősége.

 

A buildusspiegel.de kutatása szerint ebben az időszakban a német cégek 70, a svájci 76, az osztrák vállalkozások 78 százaléka rendez összejövetelt dolgozói számára. Hazánkban a tendencia javulófélben van és egyre inkább előtérbe kerül ez a jutalmazási forma is. A kis- és középvállalkozások általában szerényebb keretek köré szorítják az év végi ünnepséget, de akár egy pohár pezsgő erejéig is többségük igyekszik valamiféle formát adni a mögöttük lévő 12 hónap lezárásának.

A német megkérdezettek 62, a svájciak 50, az osztrákok 38 százaléka vette volna rossz néven, ha az idei parti elmarad, melyből a válság lecsengésére is következtethetünk, hiszen 2009-ben a többség kifejezetten úgy vélte: nincs mit ünnepelni. Bár a buildusspiegel.de kutatása magyarországi eredményeket nem közöl, a tapasztalat azt mutatja, hogy hazánkban a munkavállalók többsége örül annak, ha a munkáltató ilyen gesztust tesz felé. A dolog talán egyetlen hátráltató tényezője a munkahelyi légkör és a nem kielégítő munkatársi viszony, ami miatt a dolgozók inkább távol tartják magukat az ilyen rendezvényektől, de alapjában véve kijelenthető: érdemes a vállalkozásoknak motivációként, a munka elismeréseként időnként fesztelenebb légkörben megnyilvánulni.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mekkora buli a céges karácsony?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.