Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2010-08-16 08:44
BDB
Megváltozott munkaképesség? Nem kizáró ok!
A munkaerőpiacon a megváltozott munkaképességű személyeknek is helye van, többek között a rokkantnyugdíjasoknak. Az ebbe a körbe tartozó munkavállalók iránt az idei évben megélénkült az érdeklődés, de ennek ellenére a vállalkozások továbbra sem rendelkeznek a hasonló foglalkoztatást érintő kielégítő tudással – derül ki a Work Force személyzeti tanácsadó cég legújabb felméréséből.

A Work Force több mint hetven vállalkozás esetében készített felmérést, melyből kiderül, hogy a megváltozott munkaképességű személyek alkalmazási feltételeiről, a munkaközösségbe való sikeres beilleszkedés elősegítéséről közel 90 százalékuknak igen kevés információ áll rendelkezésére, ötven százalékuk pedig még a minimális ismeretek birtokában sincs. A munkáltatóknak a jogszabályi háttér ismeretén túl új képességeket és tudásanyagot kellene elsajátítani ahhoz, hogy a megváltozott munkaképességű, rokkantnyugdíjas személyeket sikeresen foglalkoztathassa.


"Még esetlenül mozognak ezen az új terepen a cégek, sok helyütt csak az első tapasztalatokat szerzik." – nyilatkozta az infovilag.hu-nak Oplaznik Gabriella, a Work Force rehabilitációs ágazatvezetője.

A Work Force kifejezetten HR szakemberek és cégvezetők részére szakmai továbbképzést is tart a témában, melyről bővebb információt ITT találhatnak az érdeklődők. Az oldalon egyébként egy teszt kitöltésével meggyőződhetnek a munkáltatók a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására irányuló tudásukról is.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Megváltozott munkaképesség? Nem kizáró ok!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.