A távmunka és az e-munka fogalmát egymást helyettesítve is szokták alkalmazni, az e-munka azonban tágabb értelemben használatos. Az e-munka defiiálásának szükségessége azt a jelenséget ragadja ki,...
Ajánlott oldalak
2010-12-09 08:26
BDB
Megúszott elbocsátások…
A munkaadók sokkal optimistábban tekintenek a jövő évre, mint korábban. Ezt bizonyítja az is, hogy a korábbi évek adataihoz képest jóval kevesebb azon vállalkozások száma, melyek munkaerő-elbocsátással kezdik az évet.

A magyarországi munkáltatók 9 százaléka tervez munkaerő-csökkentést 2011 első negyedévében, míg az idei utolsó negyedévre még 13 százalék számolt ezzel, 2010 első negyedévében pedig még csaknem minden ötödik munkaadó tervezett elbocsátást - derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből.

 

A Manpower Magyarország marketingvezetője, Szeres Adrienn november 7-i sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a megkérdezett munkaadók 10 százaléka nemhogy elbocsátást nem tervez, de további munkaerő-felvételen gondolkodik. A felmérés történetében egyedülálló, hogy a gyáripar munkaadóinak 16 százaléka számolt be létszámbővítésről, melyet 2011 január-március időszakban kívánnak megtenni.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Megúszott elbocsátások…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.