A hitelintézetek min. 1 éves pozitív eredmény után szoktak működő vállalkozóknak hitelt adni, vagyis újonnan alapított cégeknek nem adnak hitelt, hiszen elég nagy a kockázatuk. Jelzáloghitelt...
Ajánlott oldalak
2009-11-29 14:09
Majoros-Tóth Orsolya
Megújul a szegedi piactér
A csongrádi megyeszékhelyen évtizedek óta tervezik a Mars tér rekonstrukcióját, de eddig csak kis részletekben sikerült megoldani a hatalmas feladatot.

A viszonylag kis terület jelenleg egyszerre ad helyet a távolsági autóbuszjáratok főpályaudvarának, helyközi járatok végállomásainak, és a város egyik nagy piacának. Ráadásul az átmenő közúti forgalom is jelentős.

A Mars teret érintő legújabb beruházás egy nagyobb, 3,3 milliárd forintos belváros-felújítási projekt egyik darabja. Dr. Botka László polgármester elmondta, hogy ebből az összegből 2,1 milliárdot a Dél-alföldi Regionális Operatív Program pályázatán nyertek, a fennmaradó pénzt pedig a város önerőből biztosítja. A munkát a kiskunhalasi Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft nyerte el: 1,2 milliárd forintból építik ki az 510 asztalos árusítóhelyet és a 4600 négyzetméteres csarnokot. A további tervek között szerepel egy 13.000 négyzetméteres parkoló, egy rendezvénytér kialakítása, és növények kiültetése is.

A kivitelező cég 2010 őszén fejezi be a munkálatokat, és ígéretet tett, hogy addig is biztosítja az árusok és üzletek megközelíthetőségét. Az ügy pikantériája, hogy mivel a szűk határidők miatt már december elején hozzá kell látniuk a bontásoknak, a karácsony előtti extra forgalomban fogják szétzilálni a piac területét. Ez a kiskereskedőknek, akiknek minden egyes vevő elvesztése húsbavágó kár, nagy bosszúságot okoz. A szegedi autósok sem örülnek a feszített tempónak, mert a Mars tér rekonstrukciója egybe fog esni a Kossuth Lajos sugárút szinte teljes lezárásával és több más, „nagylélegzetű” útfelbontási munkálattal a városban. (Pl: Kölcsey utca sétálóutcává alakítása, REÖK-palota előtti tér felújítása.)

A piac felújítására az árusok aggodalommal tekintenek: mindenkinek érdeke az ésszerűbben kihasznált és kultúráltabb terület, de a karácsonyi vásárlási hullámot mennyire fogja apasztani a nehéz megközelíthetőség? Arról nem is beszélve, hogy mindenki csak találgat: vajon a placcok bérleti díjában hány százalékos emelkedést fog a díszburkolat és a parkosítás jelenteni jövőre? 


 Dr. Botka László, Szeged polgármestere

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Megújul a szegedi piactér
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.